Erdoğan’ın ‘Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla ters olmadığı’ sözlerine tepki yağıyor

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2021 Salı 1:08 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2021 Salı 4:14 pm

KKTC’de bayram namazı çıkışında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” dedi. Erdoğan’ın sözlerine tepki yağdı.

KKTC’de bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazından sonra yaptığı açıklamada, Taliban’dan bahsederken Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı olmadığını ifade etti. Erdoğan, “Taliban’ın bazı rahatsızlıkları söz konusu. Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok, onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” dedi.

Erdoğan’ın, Türkiye’nin terör örgütü listesinde bulunan Taliban’la ilgili bu sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. Gazeteci İbrahim Varlı, sosyal medya hesabından, “Doğru söylüyor, Türkiye’deki siyasal İslamcıların Taliban’ın, Hamas’ın, Boko Haram’ın ve de diğerlerinin inancıyla alakalı ters bir yanı yok…” yorumunu yaptı.

Yönetmen Murad Çobanoğlu, Taliban’ın 2001’de ‘put’ olduğu gerekçesiyle dinamitle havaya uçurduğu Afganistan’daki VI. yüzyıldan kalma Bamiyan Anıtı’nı paylaşarak, “Tarihi müzeleri inat için cami yapan zihniyetten de başka bir benzerlik beklenmezdi” diye yazdı.

İlahiyatçı Cemil Kılıç ise, “Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla ters bir yanı yok, demiş. Gerçekten yok mu? Türkiye Taliban gibi şeriatçı bir devlet mi oldu?” sorusunu sordu.

Erdoğan: Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla ters bir yanı yok

Bir sosyal medya kullanıcısı Taliban’ın sabah saatlerindeki saldırısını hatırlatarak, “Bayram namazı kılınırken, füze saldırısı yapan Taliban için demiş bunu!” derken, başka bir kullanıcı, “Türkiye’nin değil ama iktidarın Taliban’dan farkı yok” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın Taliban sözlerine sosyal medyadan gelen bazı tepkiler şöyle: