Erdoğan’ın suç duyurusunda bulunduğu Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 5:58 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 6:00 pm

Erdoğan ve Fahrettin Altun’un hakkında suç duyurusunda bulunduğu yazar Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Makus kaderden kaçış yok” imzalı yazısı nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Artı Gerçek ve Evrensel yazarı Ragıp Zarakolu hakkında soruşturma başlatıldı.

Erdoğan’dan Evrensel yazarı Ragıp Zarakolu’na suç duyurusu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu’nun başlattığı soruşturma, Ragıp Zarakolu’nun köşe yazısındaki ifadeleriyle “darbe mesajı vererek Anayasal düzeni hedef aldığı” suçlamasıyla yürütülüyor.

“AÇIKCA DARBE ÖZLEMİ VURGULANDI” 

Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından yapılan suç duyurusunda, Zarakolu’nun idam edilen Türkiye Devleti’nin Başbakanı Adnan Menderes ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kıyaslayan bir yazı kaleme aldığı öne sürüldü.

Yazının “ideolojik içerikli” olduğu belirtilen dilekçede, “Zarakolu’nun, ‘Türkiye’nin yakın tarihine göndermeler yaparak ‘Korona günleri, bırakın Türkiye’yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE’nin ve tayfasının kaçması mümkün değil’ şeklindeki ifadeleriyle de açıkça darbe çığırtkanlığı yaptığını ortaya koymuştur. Kamuoyunda büyük tepki yaratan anti demokratik beklentilerle dolu sözde yazıda açıkça ‘darbe özlemi’ vurgulanmış ‘darbe seviciliği’ yapılmıştır” denildi.

Fahrettin Altun’un suç duyurusunda bulduğu Ragıp Zarakolu’dan açıklama