Erdoğan’ın Mersin ziyareti öncesi yollar böyle abluka altına alındı!

Yayın tarihi: 17 Eylül 2021 Cuma 1:31 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 10:45 am

CHP Mezit İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin ziyareti öncesi otoyolda bekleyen polis ve jandarmaların görüntülerini paylaştı. Her 100 metrede bir memurun olduğunu vurgulayan Tuncer, “Anlaşılan korku dağları aşmış” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün geçiş güzergahları ve toplu açılış töreni nedeniyle Mersin’i ziyaret etti. Ziyaret öncesi, Cumhuriyet Alanı çevresinde olağanüstü önlemler alındı. Ziyaretin iki gün öncesinden cadde ve yollara trafik ekipleri notlar düştü. Notlarda “16 Eylül 21.00’den 17 Eylül 24.00’e kadar, İsmet İnönü, Adnan Menderes Bulvarı üzeri, üçüncü Çevre yolu ile Cello Çeşmesi arasına park edilmemesi, aracını çekmeyenlerin çekici aracılığıyla çekilecekleri” ifadeleri yer aldı.

“HER 100 METREDE POLİS GÖRECEĞİMİZ AKLIMIZA GELMEZDİ”

CHP’li Ahmet Serkan Tuncer; Adana’dan Mersin’e kadar otoyolda alınan önlemlerin görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı. Tuncer, şunları söyledi:

“Burası Adana-Mersin karayolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin’e geliyor. O sebeple otoyolun kenarlarında her 100 metre aralığında gördüğünüz gibi polisler nöbet tutuyor. Kendi halkından korkan bu kadar arasına mesafe koymuş bir Cumhurbaşkanı, henüz görülmedi. Gerçekten inanılır gibi değil. Konvoyları gördük. Yüzlerce araçlık konvoylar gördük. Ama her 100 metre aralığında polis göreceğimiz hiç aklıma gelmezdi. Yağmur altında memurlar, yolun kenarlarında bekliyorlar. Anlaşılan korku dağları aşmış. Şu görüntüler gerçekten inanılır gibi değil. Bakın, köprü üstleri polisler tarafından korunuyor. Jandarmalar aynı zamanda. Polis ve jandarma ekipleri bir arada.

“BU EMRİ KİM VERDİ, AÇIKLAYIN”

Tuncer, ayrıca şunları söyledi:

“Adana-Mersin otoyolunda her 100 metreye dizilmiş polisimiz ve askerimiz var. Kendi halkından korkan bir cumhurbaşkanı başka ülkede var mı? Bu emri sayın vali mi yoksa sayın cumhurbaşkanı mı verdi? Bu halkla aranıza koyduğunuz duvar, bu korku nedir? Halkın iktidarını CHP olarak hep birlikte getireceğiz.”

Erdoğan’ın hedefi yine CHP’li belediyeler