Erdoğan’ın Merkel’le pazarlık yaptığı göçmenlerin Edirne dramı

Yayın tarihi: 29 Şubat 2020 Cumartesi 1:48 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2020 Cumartesi 5:54 pm

Edirne Pazarkule sınır kapısında bekleyen mülteciler geceyi yağmur altında geçirdi. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen sınırı terk etmeyen mülteciler, tarlalarda ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Yunanistan sınırındaki bekleyiş sürerken Yunan görevliler bugün de göçmenlere biber gazlı saldırıda bulundu. İstanbul’da otobüse binemeyen göçmenlerin Vatan Caddesi’ndeki bekleyişi sürüyor.

İnsan kaçakçıları pusuda: Reis izin verdi

Yunanistan’a geçmek için Pazarkule sınır kapısına gelen yüzlerce göçmenin bekleyişi sürüyor. Göçmenler dün sabah saatlerinden beri otobüs ve minibüslerle Edirne’ye akın etti. Pazarkule sınır kapısında bekleyenlerin sayısı her dakika artıyor. Sınır kapısı önünde bekleyen kalabalık havadan bu sabah havadan da görüntülendi.

Çanakkale sahillerinde göçmenlerin bekleyişi sürüyor

Sınır hattında insan akınının yanı sıra Yunan güvenlik güçleri ile sığınmacılar arasında gerginlik de artıyor. Yunan yetkililer, bugün de sığınmacılara gazlı müdahalede bulundu.

Edirne sınırında bekleyen göçmenlere gaz bombalı saldırı

 

İstanbul’da sınıra gitmek için otobüse binemeyen göçmenlerin Vatan Caddesi’ndekiğ bekleyişi sürüyor.

 

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada göçmenlere ilişkin Merkel’le yaptığı görüşmeyi şöyle anlatmıştı:

“Merkel’e dedim ki, bak böyle bir durum var. Sizin bana verilmiş sözleriniz vardı. Şuraya gelin destek verin yapalım dedim. Söyleye söyleye en fazla 25 milyon avro ben de vereyim dedim. Sonra Kızılhaç’a vereceğini, oradan da Kızılay’a aktarılacağını söyledi. Dediler ki, bu rakam BM Mülteciler Başkomiserliği’ne gitmek durumundadır. Oradan Kızılhaç’a sonra Kızılay’a gidecek. Tabi böyle bir şey olmadı.”

Erdoğan: İdlib’de 36 şehidimiz var

Dün lastik botlarla Meriç Nehri’ni geçmeye çalışan göçmenlerin yaşadıkları ajanslar tarafından canlı yayınlanmıştı.