Erdoğan’ın Meral Akşener ısrarı! O adımları atmaya hazır…

Yayın tarihi: 15 Eylül 2020 Salı 1:16 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2020 Salı 1:17 pm

CHP’li Mustafa Balbay, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ikna etmek için önemli adımlar atabileceğini öne sürdü.

CHP eski milletvekili ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, bugünkü “İYİ Parti’nin büyük fırsatı” başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’i ikna etmek için önemli adımlara başvurabileceğini öne sürdü.

İYİ Parti’nin konumunu oldukça ilginç olarak yorumlayan Balbay, “AKP’nin Cumhur İttifakı’na katmak istediği…

MHP’nin evine dön dediği…

CHP’nin Millet İttifakı’nda kalması için özen gösterdiği…

HDP’nin kahvaltı yapmak istediği…

Siyasetin kavşağında bir parti” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, DYP’de İçişleri Bakanlığı, AKP’de kurucu olma aşamasından ayrılış, MHP’de Meclis Başkan Vekilliği yapmış bir kişi olarak siyasette deneyimle enerjinin çakıştığı bir dönemi yaşadığının altını çizen Balbay, “Akşener, gerektiğinde kadın duyarlılığını da göstererek yazının girişinde vurguladığımız bir konuma geldi” dedi.

Balbay yazısının ilgili kısmında şunları yazdı:

Devlet Bahçeli Akşener’e, “evine dön” dedi, Erdoğan, “Bahçeli doğru söylüyor” dedi.

ERDOĞAN O ADIMA DA HAZIR

Akşener, yanıtını bulunduğu yeri bozmadan verdi. Ancak Saray’ın siyaset yapma biçimi, “çağırdık gelmedi, o zaman boş ver” türünden değil. Öyle anlaşılıyor ki Erdoğan, Akşener’i Millet İttifakı’ndan koparmak için “güçlendirilmiş parlamenter sistem” görüntüsü oluşturacak adımlara bile hazır.

Sarayın maddi-manevi ikna gücünün ne kadar yüksek olduğu yaşanarak görüldü.

Akşener, İYİ Parti’yi nasıl kurduğunu, boğma girişimlerine karşı hangi badirelerden geçtiğini, zor anlarda kendisine hangi ellerin uzandığını elbette unutmamıştır. Ne tür işbirlikleri olursa olsun Akşener bu noktaya bileğinin hakkıyla geldi. Ortada bir diyet sorunu yok ama dileriz niyet sorunu olmaz!

Türkçemiz de maşallah çok niyetli, “kime niyet kime kısmet” var… “İyi niyetli-kötü niyetli” var…

İYİ Parti siyasal birikimini ranta mı çevirecek halka mı?

Bizimki de amma gereksiz bir soru; elbette kendine yakışanı yapacak!