Erdoğan’ın memleketi Rize’den zamlara tepki: Bezduk, yanduk, darlanduk!

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 11:41 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 11:41 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan Rize’de zamlara karşı vatandaşlar sokağa döküldü. Rizeliler ellerinde, “Zamlara Hayır”, “Darlanduk”, “Yanduk”, “Bezduk” yazan dövizlerle yürüyüş yaptı.

CHP Rize İl Başkanlığı ve sivil toplum örgütleri, 15 Temmuz parkında, “Zamlara Hayır” eylemi yaptı. Eyleme Saadet Partisi, Demokrat Parti, DİSK Emekli Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği de destek verdiği eylemde, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 6 ay önce yeni zamların geleceğini söylediklerini belirterek, “Elektriğe, doğal gaza, yakıta, gıdaya, ekmeğe, iğneden ipliğe her şeye zam üstüne zam yapılmasına karşı sesimizi yükseltmek için bugün burada toplandık. Bir kez daha sesleniyoruz zamlara ve haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmezsek daha çok zam ve haksızlıklarla karşılaşacağız” dedi.

“ZAMLARIN NEDENİ KÖTÜ YÖNETİMDİR”

Ekmeğin bazı illerde 3 lira olduğunu ancak fırıncı esnafı için bu rakamında yeterli olmadığını söyleyen Deniz, çay üreticisinin de zor durumda kaldığını dile getirdi. Çay üreticisi olmayan Azerbaycan’dan bile çay alındığına dikkat çeken Saltuk Deniz, “Zamların nedeni ne dolardır, ne dış güçlerdir. Zamların nedeni kötü yönetimdir. Bu süreçte çok net gördük ki dolar yükselse de gerilese de fiyatlar artmaya devam etmektedir” dedi.

“KÖTÜ YÖNETİME SESİMİZİ YÜKSELTMEK İRADEMİZDİR”

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz zamların çok daha artacağını söyleyerek şunları ekledi:

“2021 yılında elektrik fiyatları Yüzde Yüzden fazla artmıştır, Gıda fiyatları % 43,8, Ulaştırma fiyatları % 53,6, Kömür % 132,Patates % 121,Tüp % 119,Margarin % 109, Doğalgaza, Yakıta yapılan zamlar ve ayrıca işsizlik, yoksulluk, artık dayanılmayacak ve katlanılamayacak boyuta gelmiştir. Vatandaşımız her alış verişe gittiğinde eli yanıyor. Elini bir şeye uzatamıyor. Artık sesimizi yükseltmek zorundayız. Yoksa bugün karşı karşıya kaldığımız zamlardan çok daha büyük zamlarla karşı karşıya kalacağız.”

“Bu nedenle Rize Meydanı’ndan sesleniyoruz. Hükümet yapmış olduğu tüm zamları geri almalıdır. BEZDUK. Memur, memur emeklileri, SGK ve Bağ kur emekli ücretlerine yapılan zamlar artırılmalıdır. En düşük emekli ücreti asgari ücret miktarı kadar olmalıdır. Çay üreticilerine fiyat farkı verilmelidir, Destekleme ücreti 13 kuruştan en az 1 TL’ye yükseltilmelidir. Çay müstahsillerine ayrıca gübre desteği verilmelidir. Esnaf ve İşletmeler desteklenmeli, maliyetleri düşürülmelidir. Kötü yönetimler kaderimiz değildir. Aksine Kötü yönetimlere karşı sesimizi yükseltmek irademizdir”

 

Bir günde 5 sigara grubuna zam!

AKP’li genç kadının zamlar hakkında verdiği cevaplar pes dedirtti!