Erdoğan’ın ‘lüks’ dediği yurtlarda 15 gündür su akmıyor!

Yayın tarihi: 4 Ekim 2021 Pazartesi 5:07 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 10:16 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li yetkililerin fiziki olarak yeterli olduğunu söylediği yurtlarda 15 gündür su akmıyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsündeki kız öğrenci yurdunda öğrenciler, inşaat alanlarında kalıyor.

Mustafa Adıgüzel, Atatürk Üniversitesi kampüsündeki kız öğrenci yurdunun, içinde öğrenciler kalmasına rağmen inşat halinde olduğunu ve yurtta 15 gündür suların akmadığını iddia etti. Adıgüzel, yurdun içinden çekilmiş bir video paylaştı. Adıgüzel, pandemi nedeniyle kapalı olan yurtta bu süreçte inşaatın bitirilmemesine tepki göstererek, şunları söyledi:

“15 gündür su akmıyor. İnşaat çalışmalarının devam etmesi nedeniyle öğrenciler inşaat alanlarında hayatlarını devam ettiriyor. Kafalarına inşaat malzemesi düşme riski altındalar. 15 gündür bir kız öğrenci yurdunda suyun olmadığını hesaba katın. Yurtlardaki eksiklikler kamuoyunun takdirinde. Bir yatağa 11 öğrenci düşüyor. Hükümet herhalde bu şekilde öğrencileri boşa düşürüp çeşitli cemaat, tarikat yurtlarına yönlendirmeye çalışıyor.

“BU YURDUN GENEL MÜDÜRÜ ERDOĞAN’IN KUZENİ”

Bu Kredi Yurtlar Kurumu’nun genel müdürü de Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzeni. O görevi sırasında, bazı spor federasyonlarında da görevi olduğunu öğrendik. Bir işi doğru dürüst yapamıyorsunuz, birden çok alanda görev yapıyorsunuz. Bu nasıl iştir? Yeterli sayıda yurt tedariki, bu ülke vatandaşlarının Anayasal eğitim hakkı gereği şarttır.”

Öğrenciler, Erdoğan’ın ‘lüks’ dediği yurtlardan kareler paylaştı

Erdoğan: Göreve geldiğimizde öğrencilerin altığı burs 45 liracıktı