Erdoğan’ın kurucusu olduğu Birlik Vakfı’nın kullandığı medrese avlusunda inşaat!

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 2:11 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 2:11 pm

İstanbul Tarihi Yarımada’da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurucusu olduğu ve çivi dahi çakılmasının yasak olduğu beş asırlık tarihi Gazi Ali Atik Paşa Medresesi’nin avlusuna yemekhane inşaatı yapılıyor.

Tarihi Yarımada ilçelerinden biri olan Fatih’te Gazi Atik Ali Paşa Medresesi, kurucuları arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu Birlik Vakfı tarafından 1985 yılından bu yana genel merkez olarak kullanılıyor.  2’inci Beyazıt zamanında Çemberlitaş’ta yapılan, ‘Gazi Atik Ali Paşa Medresesi’nin bahçesine yemekhane ve kütüphane yapılmasına tarihi yapıları korumakla görevli Koruma Kurulu izin verdi.

İHALE 1 MİLYON 565 BİN TL’YE ÜSTLENİLDİ

Yemekhane ve kütüphane inşaatını yapan Özbersan İnşaat ve Tic. Ltd. Şirketi ihaleyi 1 milyon 565 bin TL’ye üstlendi.

Kurucuları arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu Birlik Vakfı 1985 yılında kurulmuştu. Vakıf kurulduğundan bu yana tarihi Medrese binasını genel merkez olarak kullanıyor. Yemekhane inşaatı nedeniyle, avludaki çalışmanın görülmesini sağlayan yan taraftaki demir kapı beyaz bir örtüyle kapatılmış durumda. Kapının arkasındaki inşaat çalışması tüm hızıyla devam ediyor.