Erdoğan’ın korumaları ile Bosna sınır polisi arasında gerginlik: Kendi ülkelerindeymiş gibi…

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2019 Salı 10:47 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2019 Salı 10:47 pm

Bosna basınında, Saraybosna’yı ziyaret eden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları ile sınır polisi arasında itiş kakış yaşandığına dair haberler yer aldı.

Bosna basını, Saraybosna’yı ziyaret eden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları ile sınır polisi arasında itiş kakış yaşandığını yazdı. Sınır polisi şefi, “Kendi ülkelerindeymiş gibi davrandılar. Yasalarımıza saygı göstermediler ve gözaltına alınmayı hak ediyorlardı” dedi.

Dnevni Avaz adlı yerel haber portalına göre, Erdoğan’ın Saraybosna’ya varmasının ardından havalimanında polis ve korumalar arasında önce laf dalaşı yaşandı. Ardından polis ve korumalar arasında itiş kakış çıktı. Haberde gerginlik üzerine Erdoğan’ın korumalarının uçağa gidip silahları ile geri döndüğü ve bu silahların kılıfında olduğu belirtildi.

Dnevni Avaz’ın haberinde Erdoğan’ın uçaktan çıkmasıyla tansiyonun düştüğü belirtildi. Yaşanan olaya Bosna Hersek’in üçlü başkanlık konseyinin üyelerinin tanıklık ettiği de vurgulandı.

Saraybosna sınır polisi şefi Zoran Galic olaya ilişkin Dnevzi Avaz’a yaptığı açıklamada “Çok saldırgandılar ve kendi ülkelerindeymiş gibi davrandılar. Bizim yasalarımıza saygı göstermediler ve gözaltına alınmayı hak ediyorlardı” dedi.

Saraybosna sınır polisi sözcüsü Yasminka Muyiç ise olayın korumaların silahlarını teslim etmeyi reddetmeleri üzerine çıktığını belirtti.

ABD’DE DE KORUMA KRİZİ YAŞANMIŞTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017 yılında Washington’a yaptığı ziyaret sırasında kendisini karşılamaya gelenler ile protestocular arasında çıkan kavgaya, korumaları da dahil olmuştu. ABD hükümetinin tepkisine yol açan kavganın ardından Temsilciler Meclisi, Türkiye’yi kınayan bir tasarı kabul etmişti. 11 kişinin yaralandığı olay, ABD’de yargıya taşınmıştı. Olayın ardından açılan davada ikisi tutuklu 19 kişi yargılanıyor.