Erdoğan’ın koruma ordusuna Saray’dan garip savunma!

Yayın tarihi: 27 Haziran 2021 Pazar 10:56 am - Güncelleme: 27 Haziran 2021 Pazar 5:00 pm

Ekonomide yaşanan kötü gidişata rağmen Saray’ın tasarruf etmediğini kaydeden CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Erdoğan’ın koruma personeli sayısı hakkında soru önergesine herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturulmayacak şekilde, yeteri kadar personel ve teçhizatla görevin yerine getirildiğini söyleyerek yanıt verdi.

Birgün’de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırlayan Antmen, bugüne kadar cumhurbaşkanlığı yapan isimlerin koruma sayısı ile bunların kullandıkları araçların sayısını sordu. Antmen, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “hizmetindeki” araç ve personel sayısının da açıklanmasını istedi.

Koruma ordusunun maliyeti belli oldu: 92 bin asgari ücret

EKSİK YANIT
Antmen’in önergesindeki sorulardan sadece, “Erdoğan’ın koruma personeli sayısı kaç?” sorusuna yanıt veren Oktay, “Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün görev alanına giren hususlar, herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturulmayacak şekilde, yeteri kadar personel ve teçhizatla yerine getirilmektedir” dedi.

DALGA GEÇER GİBİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın kendisine gönderdiği yanıta tepki gösteren CHP’li Antmen, BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Erdoğan’ın her gittiği yerde hem helikopterler hem panzerler hem de yüzlerce araçlık konvoylar oluşmakta. Dünya’nın gelişmiş hiçbir ülkesinde böyle bir manzarayla karşılaşmazsınız. Ayrıca Erdoğan’ın gezdiği şehirde hayat ve trafik kilitleniyor, bazen vatandaşı saatlerce bekletiyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanlığı’na koruma ordusu: Erdoğan kimi isterse o…

“Geri kalmış, rüşvetin kol gezdiği, devlet kurumlarının bittiği, adaletin olmadığı, yargı bağımsızlığının kaldırıldığı ülkelerde devleti yönetenlere bakınca Türkiye’deki manzaranın aynısını görürsünüz” diyen Antmen, şunları söyledi:

“Biz bu yola kefenle yola çıktık, diyerek binlerce korumayla araçla, helikopterle gezmek, trajikomik bir durum. Vatandaşından korkanlar, mutlaka suç işleyenlerdir. Büyük suçlar büyük koruma ordularına neden olur. Ayrıca çok büyük meblağlarda paralar bu koruma orduları için harcanıyor. Elbette Cumhurbaşkanı korunmalı, korunacak da. Ancak bizde yaşanan durum çok daha başka ve vahim. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a bir soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaç koruma, araç, helikopter ile korunduğunu sorduk. Gelen yanıt adeta yaşanan vahim durumun itirafı gibi. Biz halk olarak bize yeteriz de bir bu saray iktidarına yetemedik. Onlar kendine yetirsin diye bu ülke kaynağı saraya ve etrafına, koruma ordularına akıtılıyor. ‘Yeteri kadar’ ne demek? Bu halkın kaç lirasının Erdoğan’ın koruma ordusuna harcandığını açıklamak bu kadar mı zor?”