Erdoğan’ın koruma ordusu için günlük 1,3 milyon lira harcanıyor

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 9:42 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2022 Pazar 9:42 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları için yapılan harcamalar dudak uçuklattı. Koruma ordusu için yapılan günlük harcama yaklaşık 1,3 milyon TL’yi bulurken, aylık harcama ise yaklaşık 39 milyon TL’yi buluyor.

Derinleşen yoksullukla birlikte vatandaşlar geçim sıkıntısıyla boğuşurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ailesini koruyan koruma ordusu için kesenin ağzı sonuna kadar açıldı. BirGün’nden İsmail Arı’nın haberine göre, Erdoğan’ın koruma ordusu için sadece bu yılın ilk dört ayında harcama rekoru kırıldığı ortaya çıktı.

Saray Mart ayında örtülü ödenek rekoru kırdı!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali tablolarında yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın ocak ve nisan aylarını kapsayan dört aylık dönemde tam 155 milyon 438 bin TL harcadı. Bu para da yaklaşık 36 bin 600 asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk geliyor.

Erdoğan’ın koruma ordusu için yapılan günlük harcama yaklaşık 1,3 milyon TL’yi bulurken, aylık harcama ise yaklaşık 39 milyon TL’yi buluyor.

Saray Mart ayında örtülü ödenek rekoru kırdı!