Erdoğan’ın koronavirüse yakalanmasıyla ilgili paylaşım yapan 26 kişi serbest

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 12:01 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 12:01 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüse yakalanması sonrası sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddiası ile gözaltına alınan 26 kişi serbest bırakılırken 6 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüse yakalanmasının ardından Erdoğan’ın rahatsızlığıyla ilgili suç teşkil eden paylaşımlara yönelik resen soruşturma başlatılmıştı.

Konu ile ilgili Başsavcılığın yaptığı açıklama şu şekilde olmuştu:

“5 Şubat 2022 tarihinde Sn Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını ilgi tutarak yapılan bir kısım paylaşımlarda; Cumhurbaşkanına hakaret, dini değerleri aşağılama vs suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkisinde tespit edilen şüpheliler hakkında re’sen soruşturma başlatılmış olup konuyla ilgili gerekli adli işlemler kolluk birimleriyle birlikte yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Erdoğan’ın rahatsızlığı ile ilgili 64 paylaşımla ilgili Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Karabük, Kocaeli, Samsun, Şırnak, Tekirdağ ve Karaman Cumhuriyet başsavcılıklarınca soruşturma başlatıldı.

Yapılan işlemler sonrasında gözaltına alınan 6 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi. 3 kişi gözaltı sonrası serbest bırakıldı, 23 kişi ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest kaldı.
Ayrıca yurt dışında yaşadığı belirlenen 6 kişi hakkındaki işlemler tamamlandı. Bu kişilerden Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Erdoğan ile ilgili paylaşımı nedeniyle 7 kişi gözaltına alındı