Erdoğan’ın konvoyu yüzünden yardımlar beklemiş

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma 2:01 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 10:32 am

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, sel felaketinin olduğu Bozkurt’a giden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyu için İstanbul’dan gönderilen ekiplerin yolda bekletildiğini, AFAD İl Müdürlüğü önünde bekleyen gönüllülerin ise evlerine gönderildiğini öne sürdü. TELE1 yayınına bağlanan Baltacı “Selden etkilenenlere camide hizmet ediliyordu. Erdoğan geleceği için çıkarıldılar, faaliyetler aksadı” dedi.

Batı Karadeniz bölgesindeki etkili aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel ve su baskınlarında çok sayıda yurttaş hayatını kaybetti, özellikle Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi felaketi yaşadı.

AKP’li Cumnhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün felaketin yaşandığı Bozkurt’a doğru yola çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ise TELE1’e bağlanarak bölgeden dikkat çekici açıklamalarda bulundu. CHP’li Baltacı, İstanbul’dan gelen ekiplerin yolda bekletildiğini öne sürerek, “Bozkurt’ta insanlar kurtarılmayı beklerken Erdoğan’ın programı gerekçe gösterilerek İstanbul’dan gelen ekipler yolda bekletiliyor, AFAD İl Müdürlüğü önünde bekleyen gönüllüler evlerine gönderiliyor.” dedi.

SAHRA HASTANESİ ERDOĞAN İÇİN BOŞALTILDI İDDİASI

TELE1’e açıklama yapan Baltacı, ayrıca  selden etkilenen vatandaşlara sahra hastanesi olarak hizmet veren caminin Erdoğan geldiği için boşaltıldığını iddia etti.