Erdoğan’ın konut paketine Karamollaoğlu’ndan sert tepki

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 10:11 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 10:15 pm

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı konut paketine sert tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından konut satışı ile ilgili 3 paket açıklamıştı.

Erdoğan’ın açıkladığı paket şöyle:

İlk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon değere sahip birinci el satın almamalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.

Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı bu paket aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin amacı da döviz ve altın varlıkların Türk Lirasına dönüşünü teşvik etmektir.

Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40’ı tamamlanmış, asgari yüzde 50’si satılmamış inşaat projelerin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık. 1 yıl boyunca konut fiyatlarını sabit tutma taahhüdü veren firmalarımız belli rakama kadar 36 ay vade ile bu finansmandan yararlanabilecek.

Erdoğan’dan mülteci çıkışı: Kardeşlerimize sahip çıkacağız

“AMAÇ KONUT STOKUNU BİTİRMEK”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’ın açıkladığı konut paketini, “AK Parti iktidarının kaymağını yiyen dar bir gruba yönelik çıkartılmış bir düzenlemedir” sözleriyle eleştridi.

Karamollaoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Hükümetin açıkladığı paket; orta sınıfın ve düşük gelir gruplarının konut sahibi olması için değil, büyük konut üreticilerinin ellerinde kalan konut stokunu bitirmek için yapılmış ve yine AK Parti iktidarının kaymağını yiyen dar bir gruba yönelik çıkartılmış bir düzenlemedir.

Ancak söz konusu paket; sadece ama sadece Ak Parti’nin “yeni ve yeniden” bir oyunudur.

Bu oyun ve hokkabazlık eninde sonunda iktidarın ayaklarına dolanacak; fakat ne yazık ki topluma da maliyeti çok büyük olacaktır.

İktidarın yanlış politikalarının sebep olduğu maliyeti daha fazla üstlenmek zorunda değiliz.

Rantı, betonu ve bir avuç insanın menfaatini önceleyen bu iktidarı, artık ev sahibi olmayı hayal bile edemeyen, kirasını dahi ödeyemeyen milyonlarca insanımızla birlikte değiştireceğiz!”

KONUT FİYATLARI YÜKSELDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu konut finansmanı projesinin ardından ev fiyatlarının bir anda yükselmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Nebati, ‘fahiş fiyat artışlarını yakından takip ettiklerini’ belirterek; asla müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.