Erdoğan’ın İzmir mitinginde fotoğraf karesi ile algı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2023 Cumartesi 6:11 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi 9:35 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyük İzmir Mitingi yandaş medyada çok kalabalıkmış gibi görünen görüntülerle servis edilmesine rağmen alanın küçük bir bölümü doluydu.

Anketlerde oyları hızla eriyen ve yaklaşan seçim öncesi sürekli “müjde” açıklayarak oy kaybını telafi etmeye çalışan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Büyük İzmir Mitingi yandaş medya tarafından algı yaratılarak kalabalık bir katılımla gerçekleşmiş gibi gösterilmek istendi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu ise sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf ve videolarla miting alanının küçük bir bölümünün dolduğunu gözler önüne serdi. Tuncay Mollaveisoğlu, ““Gözleri var görmezler…” Trol ordusuna yanıt.. işte Erdoğan’ın sesinden aynı açı.. Paylaştıkları fotolarda ve videolarda Gündoğdu’dan Cumhuriyet meydanına kadar bu alan tıklım tıklım görünüyor. Gerçeği bazı insanların gözüne de soksan nafile.. ama gerçek bu işte..” ifadelerini kullandı.

PARTİSİNİN GÖRÜŞMESİNİ UNUTTU

Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Kandil’in parlamentodaki temsilcisi” olarak tanımladığı ve 20 Mart’ta yeni anayasa desteği almak için partisinin görüştüğü HDP ile görüşmekle eleştirdi.

Erdoğan, “Vesayetin tehditlerinden korkmadık, terör örgütünün saldırılarından ürkmedik, terör örgütleriyle parlamento içinde Bay Bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık. Soruyorum: Kandil’in parlamentodaki temsilcileriyle parlamento içerisinde kapalı kapılar arkasında acaba Bay Bay Kemal ne görüştü? Şunu bir açıklasana” ifadelerini kullandı.

BU SEFER DE DOKUZLU MASA

Altılı Masa adıyla yola çıkan Millet İttifakı’na HDP’nin Kılıçdaroğlu’na destek vermesi nedeniyle geçmişte “Yedili Masa” diyen Erdoğan, bu sefer de İstanbul Büykşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcı olacağının belirtilmesi üzerine bu sefer “Dokuzlu Masa” ifadesini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

“Türkiye Yüzyılı’nın şafağının sökmek üzere oldıuğu bir dönemde bir kez daha kendimizi milletin teftişine ve takdirine teslim ediyoruz. Tabii her dönem olduğu gibi bugün de karşımıza birileri çıktı. Her dönemde bir maskeyle ayağımıza dolanan Eski Türkiye hayaleti bu defa da bakın yedili masa değil ha, dokuzlu masa olarak arzı endam eyledi. Belediye başkanları var mı dokuzlu masada? PKK’nın parlamentodaki uzantısı bu masada var mı? Daha önce de altı vardı zaten.”

TURGUT ÖZAL’IN PROJESİNİ SAHİPLENDİ

Erdoğan ayrıca 1987 yılında eski kendisini siyaseten “devamı” olarak gördüğü eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın açılışını yaptığı Menderes Havalimanı’nı da kendilerinin yaptığını savundu. Erdoğan, “’Menderes Havalimanı’nı İzmir’e kim yaptı? Bay Bay Kemal sen neredeydin ya? Biz yaptık, biz. Ne varsa yaptık, hala yapıyoruz, yapacağız” dedi.

 

İmama Erdoğan mitingi öncesi ‘Cemaati topla’ telefonu: Vicdanımı dinledim…