Erdoğan’ın, ittifaka yeni bir partiyi dahil etmek istediği ortaya çıktı

Yayın tarihi: 7 Kasım 2021 Pazar 9:58 am - Güncelleme: 7 Kasım 2021 Pazar 12:14 pm

Oğuzhan Asiltürk’ün vefatıyla Saadet Partisini Cumhur İttifakı’na dahil etme çalışmaları boşa düşen Erdoğan’ın, Yeniden Refah Partisi’ne odaklandığı ortaya çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anketlerde oy oranı düşünce başka partilere yöneldi. Saadet Partisi Yüksek İstişara Kurulu Başkanı Oğuzhan Asıltürk ile sık sık görüşmeler yaparak Saadet Partisi’ni ittifaka katmaya çalışan Erdoğan’ın hayali suya düştü. Erdoğan yeni yollar arıyor.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre  Asiltürk’ün 1 Ekim’de yaşamını yitirmesi görüşmelerin yarım kalmasına yol açtı.

‘İttifakların seçim sathı maline girildiğinde’ konuşulabileceğini sık sık dile getiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ise iktidar partisine mesafeli duruşu biliniyor.

AKP, bu partinin Cumhur İttifakı’nda yer almasa da 2019’daki İstanbul seçimlerinde olduğu gibi seçimlere tek başına girmesinin de kendilerine yarayacağını hesaplıyor.

YENİDEN REFAH’A YÖNELDİ

Vatan Partisi ile ittifaka “Biz kendimize benzeyen partilerle ittifak yaparız” denilerek karşı çıkılırken, Fatih Erbakan’ın liderliğindeki Yeniden Refah Partisi ile ittifaka sıcak bakılıyor.

İYİ Parti’nin de Cumhur İttifakı’na katılması için geçmişte çağrı yapan AKP, Meral Akşener’in bu seçeneğe kapıları kapatması nedeniyle, bu olasılığı gündeminden çıkarmış görünüyor.

Cumhur İttifakı seçmeni de artık kabul ediyor