Erdoğan’ın ittifak çıkışına Akşener’den yanıt: Siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 2:15 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 2:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü basın toplantısında verdiği ittifak mesajı üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener, “İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Gelin, siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin, kazanan milletimiz olsun” dedi.

Yerel seçimler öncesi partiler arasında kurulan ittifaklar yerini belirsizliğe bırakırken, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni bir çıkış geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, grup toplantısında kullandığı  “Kapımız herkese açık” ifadelerinin İYİ Parti’ye yönelik olup olmadığı sorusu için, “Kapımız herkese açık, İYİ Parti de aynı şekilde” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın grup toplantısında şu ifadeleri kullandı;

“İnşallah Türkiye Yüzyılı destanını Cumhur İttifakı olarak beraberce yazacak, gelecek nesillere armağan edeceğiz. Ülkesinin ve milletinin bekası, istiklali ve istikbali uğrunda verdiğimiz mücadeleye katılmak isteyen herkese Cumhur İttifakı’nın kapısının, tabii ortaklarımızın da rızası şartıyla açık olduğunu belirtmek isterim.”

Bunun üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan’a yanıt verdi.

Akşener’in paylaşımı şu şekilde:

“İttifak siyasetinin derinleştirdiği kutuplaşma, ülkemize zarar veriyor Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Gelin, siz de aynı bizim gibi 81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin. Türk siyaseti normalleşsin, kazanan milletimiz olsun”

“İstanbul ve Ankara’da aday çıkaracağız” diyen Babacan’dan İmamoğlu’nun ittifak çıkışına yanıt

İmamoğlu ittifak sorusunu yanıtlamadı