Erdoğan’ın ilk Telegram mesajı ‘Kuraklık uyarısı’ oldu

Yayın tarihi: 13 Ocak 2021 Çarşamba 6:08 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2021 Çarşamba 6:08 pm

Telegram’dan ilk mesajını gönderen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kuraklık ve su sorununa değindi.

WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesiyle gündem olmasının ardından kullanıcılar alternatiflere yönelirken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Telgram ve BİP’te hesap açtı. Bugün ilk mesajını yayımlayan Erdoğan, ilk mesajının konusunu kuraklık ve su olarak belirledi.

Erdoğan’ın “Adeta 100 yılda bir görülen bir kuraklık tehdidi karşısında hep birlikte tedbir almamız gerekiyor” dediği mesajın devamında “Biz geçtiğimiz 18 yılda 600 baraj, 590 hidroelektrik santralı, 262 içme suyu tesisi ve daha birçok eser inşa ederek su kapasitemizi hemen her bölgemizde en üst seviyeye çıkardık.” demesi de sosyal medyada gündem oldu.

Erdoğan’ın paylaştığı mesajda yer alan ifadeler şöyle:

“Sevgili kardeşlerim,

Buradaki ilk mesajlarımdan birinin, çok önem verdiğimiz su meselesiyle alakalı olmasını istedim. Malumunuz, son haftalarda yağışlar maalesef zayıf seyrediyor. Adeta 100 yılda bir görülen bir kuraklık tehdidi karşısında hep birlikte tedbir almamız gerekiyor. Biz geçtiğimiz 18 yılda 600 baraj, 590 hidroelektrik santralı, 262 içme suyu tesisi ve daha birçok eser inşa ederek su kapasitemizi hemen her bölgemizde en üst seviyeye çıkardık. Bu alanda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Ancak mevcut kaynakların en iyi kullanımının asıl yolu, tasarruf ve bilinçli tüketimden geçiyor.

Bu anlamda devlet-millet elele, inşallah yağışların da artması temennisiyle bu zorlu dönemi aşacak, daha güçlü yarınlar için mücadelemize devam edeceğiz.

Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”