Erdoğan’ın ihale talimatına İmamoğlu’ndan olay gönderme

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 11:28 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 11:31 pm

İBB Başkanı İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepki çeken ihale talimatına yanıt verdi.

Erdoğan, Saray’da AKP’li belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda, “İmar düzenlemelerinde asla şaibeye yer vermeyecek şekilde, adil ve açık bir çalışma ortaya koymanız gerekiyor. Aynı şekilde ihaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın tepki çeken açıklamalarına ertesi gün yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu, “Göreve geldiğimiz günden beri açık ihale yapıyoruz, ihalelerimizi canlı olarak yayınlıyoruz. Birilerinin aklına dün geldi, belediye başkanlarına talimat verdi” dedi.

ERDOĞAN’DAN AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA İHALE TALİMATI

Erdoğan Saray’da düzenlediği toplantıda, AKP’li belediye başkanlarına “ihaleleri mutlaka şeffaf olsun, canlı yayınlayın” talimatı verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emek vermeden, icraat yapmadan, eser üretmeden sadece sosyal medya mecralarıyla vatandaşın kalbine girilemeyeceği son dönemde çok açık ortaya çıkmıştır. Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini almaz, alamaz. İmar düzenlemelerinde asla şaibeye yer vermeyecek şekilde, adil ve açık bir çalışma ortaya koymanız gerekiyor. Aynı şekilde ihaleleri mutlaka şeffaf bir şekilde gerçekleştirin, hatta tüm ihaleleri canlı yayınlayın” dedi.

İMAMOĞLU: BİRİLERİNİN AKLINA DÜN GELDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerinin 2. yıl dönümü için düzenlenen Demokrasi Şenliği’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

İmamoğlu, “Göreve geldiğimiz günden beri açık ihale yapıyoruz, ihalelerimizi canlı olarak yayınlıyoruz. Birilerinin aklına dün geldi, belediye başkanlarına talimat verdi” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a flaş gönderme: Birilerinin aklına dün geldi