Erdoğan’ın hekimlere yönelik sözleri AKP’de istifa getirdi!

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 4:11 pm - Güncelleme: 10 Mart 2022 Perşembe 4:11 pm

AKP’li Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hekimlere yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” sözlerinin ardından partisinden istifa etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hekimlere yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” sözleri AKP’de istifa getirdi. AKP’li Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin partisinden istifa etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan,8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Külliye’de kadın muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda yurt dışına giden hekimleri eleştirdi. Erdoğan, “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz” ifadeleri kullanmıştı. Erdoğan’ın bu sözlerine Türk Tabipleri Birliği (TTB) başta olmak üzere birçok doktor ve siyasi isim tepki gösterdi.

AKP’Lİ TABİP ODASI BAŞKANI PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

AKP üyesi olan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından partisinden istifa etti.

Çetin, AKP Konya Selçuklu İlçe Başkanlığına verdiği istifa dilekçesinde Erdoğan’ın açıklamalarının hekimleri itibarsızlaştırdığını ve sağlıkta şiddeti artıracağı ifadelerine yer verdi.

Tarkan’dan Erdoğan’a doktor tepkisi!

“BİZ HEKİMLERİ DERİN ÜZDÜ”

Konya Tabip Odası Başkanı Eyüp Çetin istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Sayın AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımızın dün külliyede yaptığı hekimlik mesleğinin itibarsızlaştırmaya dönük konuşma birçok problemi olan hekimlerin sadece ücrete indirerek halkın önüne atılması sağlıkta şiddeti artıracağı düşüncesindeyim. Partinizin üyesi olarak ‘İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın düşüncesinden ‘Şehir hastanelerimizin içinde profesör ve uzman olmazsa olmasın asistanlarla götürürüz’ mantığına evrilerek kıdem, bilgi ve ilme verilen değerin en yetkili ağızdan sıfırlanması biz hekimleri derinden üzmüştür. Konya Tabip Odası Başkanı olarak bu talihsiz konuşma nedeni ile üyesi bulunduğum partinizden istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını rica ederim.”

Erdoğan’ın ‘Doktorlar giderse gitsin’ sözlerine Kenan Evren benzetmesi