Erdoğan’ın hedefindeki Engin Özkoç konuştu

Yayın tarihi: 26 Kasım 2019 Salı 5:25 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2019 Salı 5:32 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Bu şizofrenik vakaları parlamentodan temizlemek lazım” ifadelerine yanıt verdi. Özkoç, Erdoğan’a ‘hodri meydan’ çıkışı yaparak, “Dokunulmazlık söz konusuysa, sen de ben de dokunulmazlıklarımızı kaldıralım, eşit şekilde yargılanalım” dedi. Özkoç, “Bir Cumhurbaşkanına asla yakışmayacak ama AKP Genel Başkanına yakışacak sözler bunlar” dedi.

CHP’li Özkoç ile AKP’li Zengin arasındaki ‘Ecevit’ tartışma tutanaklara böyle yansıdı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “şizofren, hapsetmek lazım, tımarhaneye göndermek lazım” gibi sözlerine yanıt verdi.

“Hodri meydan”

Özkoç, eşit şekilde yargılanma çağrısı yaparak, “Dokunulmazlık söz konusuysa, sen de ben de dokunulmazlıklarımızı kaldıralım, eşit şekilde yargılanalım. Konu Genel Kurulda Grup Başkanvekiliyle aramızda geçiyor. Başörtüyle alakalı ağzımdan tek bir kelime çıkmıyor. Ama günlerden beri kendi Grup Başkanvekilini başörtüsü üzerinden istismar eden bir AKP Genel Başkanıyla karşı karşıyayız. Çünkü amacı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm vatandaşları kucaklayan söylemlerin önünü kesmek, öbür taraftan da yoksulluğu, haksızlığı unutturmak için yapıyor” dedi.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a yönelik, “Önce bir grup başkanvekili TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti’yi temsil eden grup başkanvekilimize ‘Bu hanıma haddini bildirin’ diyor. Bir de ‘Ulan’ diye ifade kullanıyor. Şizofrenik vakalar sadece caddelerde değil parlamentonun içinde de var. Bu şizofrenik vakaları parlamentodan temizlemek lazım. Bunun adımlarını atmak lazım. Yapamazsak Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosuna yazık olur. Bunun temizliğini yapmalıyız. grup başkanvekilimiz kişisel haklarını savunmak için gerekeni yapacaktır. Bu zat dokunulmazlığımdan vazgeçiyorum, gereken yapılmalı demelidir. Yüreğin varsa dokunulmazlığı kaldır, hukukta gereken mücadeleyi verelim” ifadelerini kullanmıştı