Erdoğan’ın hedef gösterdiği Boğaziçi’nde 10 gözaltı

Yayın tarihi: 5 Ekim 2021 Salı 7:18 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 9:42 am

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Naci İnci’yi protesto eden 4 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltıları protesto eden 6 öğrencinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesinde gündüz saatlerinde kayyum rektör Naci İnci’yi protesto eden 4 öğrenci akşam saatlerinde gözaltına alındı. Öğrenciler, arkadaşlarının gözaltına alınmasına karşı Güney Kampüs’te yürüyüş düzenledi.

Açıklama yapan öğrenciler gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Öğrenciler Güney Kampüs kapısı önüne oturma eylemi düzenledi. Burada da 6 öğrencinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin açıklamaları bu gözaltıların esas sebebidir! Tayyip Erdoğan, elini üniversitelerden çek!” denildi.

FOTOĞRAFLAR: EVRENSEL

ERDOĞAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün BOÜ’lü öğrencileri hedef almış ve “Bazılarının her konuda olduğu gibi yükseköğretim konusunda da yapılanları takdir etmek gibi bir derdi olmadığını üzüntüyle takip ediyoruz. Hele hele rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye’yi ben kabullenemiyorum. Böyle öğrenciler bize gerekmez. Rektörünüz aracın içinde, siz önünü kesiyorsunuz ve daha sonra da aracın üzerine çıkıp tepinmeye başlıyorsunuz. Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir” demişti.

Erdoğan, Boğaziçi öğrencilerini hedef aldı

Boğaziçi Üniversitesi için vahim karar