Erdoğan’ın hedef aldığı Prof. Dr. Ayşe Buğra: Memlekete yazık oluyor

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 11:04 am - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 12:47 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isim vermeden, “Osman Kavala denilen, adeta Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” sözleriyle hedef aldığı Prof. Dr. Ayşe Buğra, “Memleketimizin huzura ihtiyacı var, devamlı kavga ederek devam edemeyiz. Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isim vermeden hedef aldığı Prof. Dr. Ayşe Buğra, FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevapladı.

Erdoğan’ın kendisiyle ilgili olarak kullandığı “Osman Kavala denilen, adeta Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” ifadesini değerlendiren Prof. Dr. Buğra, “Provokasyon çok ağır bir ifade. Söz konusu olan insanları tanımamayı, o öğrencileri tanımamayı gösteriyor. Boğaziçi öğrencisi çok akıllı, çalışkan, gayret etmiş, ne yaptığını bilerek oraya gelmiş ve üniversitesini çok önemseyen bir öğrenci” dedi.

Buğra, şöyle devam etti: “O üniversitenin öyle kalmasını ve dışarıdan müdahale olmasını istemiyorlar. Dertlerini ne güzel anlatıyorlar. Her şeyden önce öğrencilere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Memleketin huzura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Devamlı kavga ederek, kurumlara saldırarak, kurumlar yıpratılarak devam edemeyiz diye düşünüyorum. Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet.”

“OSMAN KAVALA KARARI ÇOK NET”

Eşi Osman Kavala hakkında da konuşan Buğra, şunları kaydetti: “O kadar karışık ve o kadar uzun bir süreç ki… 3,5 yılı aşkın bir tutuklama. 1 Kasım 2017’den beri tutuklu, 3 suçlama ile karşılaştı. Üçüncü suçlama çok ağırıma gidiyor, casusluk suçlaması. Gezi davasından beraat etti, bu kez casusluktan tutuklandı. AİHM, tutuklamanın haksız olduğunu belirtti, ‘Tahliye edilmeli’ dedi. Fakat tahliye edilmedi. AİHM, 3 ayrı toplantı yaparak yetkilileri uyardı. Türkiye, Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesidir ve AİHM kararlarının bağlayıcılığını kabul etmiş bir ülkedir. Ve karar çok net.”

ADALET ÇAĞRISI: “O CÜMLEYİ HATIRLAMAK LAZIM”

Adalet çağrı da yapan Buğra “Biliyorsunuz, birçok mahkemede ve devlet dairesinde ‘Adalet mülkün temelidir’ yazar. O cümleyi hatırlamak lazım. Adalet, devletin temelidir. Adaletin olmadığı yerde, ormanda yaşıyoruz demektir. Bu durumun hakikaten düzelmesi lazım” dedi.

Erdoğan’dan Boğaziçi açıklaması: Yürekleri yetse cumhurbaşkanı da istifa diyecekler

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta cuma namazı çıkışı sonrası Boğaziçi eylemlerini değerlendirmiş, bu sırada isim vermeden Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı hedef almıştı.

Erdoğan, “Yani aynı zihniyet şu Osman Kavala denilen bu ülkede Soros adeta ofisi olan temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi’nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır. Şimdi biz ülkemizi, böyle nadide bir üniversitemizi bunları alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz. Buna müsaade etmemiz mümkün değil” demişti.