Erdoğan’ın hedef aldığı doktorlara AKP’li başkandan destek

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:44 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:44 pm

Erdoğan’ın hedef aldığı doktorlara AKP’li Akçakale Belediye Başkanı Yalçınkaya‘dan destek geldi. Yalçınkaya, temizlik işinde çalışan görevlilerle doktor oğlunun maaşının aynı olduğunu söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşlarının düşük olmadığını ileri sürdüğü hekimlerle ilgili bir açıklama da oğlu doktor olan Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’dan geldi.

Şanlıurfa’da yayın yapan Edessa TV’de konuk olan Yalçınkaya “Şu anda bir çöpçü 7 milyon (7 bin) maaş alıyor. Benim oğlan doktor 7 milyon maaş alıyor. Anlatabildim mi? Oğlan da bize takılıyor. ‘Baba bizi çöpçü al’ diye” ifadelerini kullandı.

“ALEVİLER HAKKI HUKUKU BİLİRLER”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen günlerde kadın muhtarlarla yaptığı toplantıda, doktorları hedef alıp “Şimdi az para veriyormuşuz. Sordum. En az alan 8-9 bin, en yüksek 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör daha fazla verdiği için kaçıyorlarmış. Açık konuşmayı severim, Varsın gidiyorlarsa gitsinler” demişti.

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, TKP’li belediyenin yönetimindeki Tunceli Belediyesi’nin çiftçilere yönelik projelerinden söz ederken “Alevi inancı çok sağlam.Hakkı hukuku bilen adamlar. Bu Tunceli modeli burada olmaz” demesiyle gündem olmuştu.

Maçoğlu’ndan proje isteyen AKP’li başkan: Aleviler hak hukuk biliyor, Urfa’da tutmaz