Erdoğan’ın ‘Hamas’ sözlerine İsrail’den yanıt, İtalya’dan tepki

Yayın tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 6:34 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 1:57 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın “Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” sözlerine İsrail’den yanıt, İtalya’dan ise tepki geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hamas’a yönelik sözlerine İsrail’den yanıt, İtalya’dan tepki geldi.

İSRAİL: REDDEDİYORUZ

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Erdoğan’ın sözlerini reddettiklerini söyledi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada,  “Hamas, bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları vahşice ve kasıtlı olarak katleden, sivilleri rehin alan, kendi halkını canlı kalkan olarak kullanan, IŞİD’den daha beter alçak bir terör örgütüdür. Türkiye Cumhurbaşkanının terör örgütünü savunma girişimi ve kışkırtıcı sözleri bile tüm dünyanın gördüğü vahşeti ve kesin gerçeği değiştirmeyecektir: Hamas eşittir IŞİD” ifadesini kullandı.

‘TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ YENİDEN HESAPLAMA ZAMANI GELDİ’

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar ise Türkiye ile ilişkileri yeniden hesaplama zamanı geldiğini söyledi.

Erdoğan Hamas’a ‘mücahit’ dedi

İTALYA: ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI MİDE BULANDIRICI

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, ise Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi. Salvini, “Erdoğan’ın Hamas hakkındaki açıklamaları mide bulandırıcı. Dışişleri Bakanı Tajani’den büyükelçiyi çağırmasını isteyeceğim” ifadelerini kullandı.

Türkiye İsrail’le doğal gaz işbirliğini askıya aldı iddiası

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu: “Gazze’deki mazlumlara karşı tarihin en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Ölenlerin yarısı çocuklardan oluşuyor kalan yarısı da annelerinden ve aile büyüklerinden oluşuyor. Bu bile bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Hastaneleri ibadethaneleri, pazar alanlarını ateşe boğan, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu bulamazsınız. Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye’nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok. Ama İsrail’in uyguladığı mezalimi, devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını tasvip etmiyoruz.”

Türkiye’nin Helsinki Büyükelçiliği’ne saldırı