Erdoğan’ın ‘fitne ateşi’ yorumu sonrası AKP’li Metiner’den sert sözler

Yayın tarihi: 22 Kasım 2020 Pazar 6:53 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2020 Pazar 6:53 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bülent Arınç’a verdiği “Yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz” yanıtı sonrası eski AKP milletvekili Mehmet Metiner’den istifa çağrısı geldi.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç’a verdiği yanıt sonrası Arınç’ın istifasını istediğine yönelik paylaşımda bulundu.

Erdoğan’dan Arınç’a yanıt

‘ONURU OLAN BU DURUMDA İSTİFA EDER’

“Cumhurbaşkanımız az önce yaptığı konuşmada Arınç’ın dile getirdiği düşüncelerin ne kendisinin ne de partisinin görüşleri olmadığını sert bir üslupla dile getirdi. Onuru olan bu durumda istifa eder.”

ERDOĞAN NE DEDİ?

Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ı kastederek ‘tutuksuz yargılanma’ vurgusu yaptığı konuşmasına da yanıt veren Erdoğan, “Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavalalarla hiçbir zaman bir arada olamayız,” dedi.

Erdoğan’ın açıklaması sonra AKP’li Tayyar’dan Arınç’a çağrı

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Osman Kavala hakkında tartışma yaratan açıklamalarda bulunan Arınç, Kavala’nın tutukluluğu konusunda ise “Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım” ifadelerini kullanmıştı.