‘Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çeken İsrailli çift, adliyeye sevk edildi

Yayın tarihi: 11 Kasım 2021 Perşembe 8:13 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2021 Cuma 6:06 pm

İsrailli bir çiftin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan çift adliyeye sevk edildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektiği belirtilen İsrailli bir çiftin gözaltına alındığı iddia edildi. DW Türkçe’de yer alan habere göre, Kudüs’teki Dışişleri Bakanlığından bir sözcünün olayı doğruladığı belirtildi. Üsküdar’da bulunan Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunu görüntüledikleri iddia edilen İsrail uyruklu çift N.O. ve M.O. adliyeye sevk edildi.

Çamlıca Kulesi’nden İstanbul’un çeşitli görselleri çekmeye başlayan çiftin, bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunu görüntüledikleri ve aralarında konuştukları iddia edilirken, kulede görevli bir personelin  çiftin aralarındaki konuşmaları duyarak, durumu polise bildirdiği bildirildi. İhbarı değerlendiren Terörle Mücadele ekipleri, Cumhurbaşkanlığı Koruma birimlerine bilgi verdikten sonra şüpheli çifti gözaltına aldı.

“NE GÜZEL BİR EV” MESAJIYLA PAYLAŞILDI

İsrail basını, eşiyle Türkiye’ye tatile gelen İsrailli bir kadının ülkesindeki ailesine “Ne güzel bir ev” mesajıyla bir ev fotoğrafı gönderdiğini duyurdu. Doğum günü kutlaması için Türkiye’ye gittiği belirtilen çiftin İsrail’e geri dönmesi bekleniyordu.

 

 

 

Engin Altay, Erdoğan’ın hakaretlerini peş peşe sıraladı