Erdoğan’ın eski sağ kolundan ‘kızıl elma’ yorumu

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 12:25 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2020 Çarşamba 12:25 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esli metin yazarı ve AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İletişim Başkanlığı’nın yayımladığı videoyu eleştirdi. Ünal, “Az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik, gece gündüz uzun ince yol gittik, nasıl olduysa Kızılelma’ya geliverdik. Artık hazin bir masalın içindeyiz…” dedi.

İletişim Başkanlığı, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü dolayısıyla “Kızıl Elma” marşı hazırladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun marşı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Bizim için Kızıl Elma büyük ve güçlü Türkiye’dir” ifadelerine yer verdi.

Kızıl Elma marşının klibi, 1071 Malazgirt Zaferi’nden Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna, İstanbul’un fethinden Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na, 15 Temmuz Destanı’ndan günümüze kadar aynı ruhun taşındığı temalar üzerine kurgulandı. Klipte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fetih Suresi’nin ilk ayetlerini okuması da yer aldı.

Bu duruma Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal’dan tepki geldi.

Ünal sosyal medya hesabından, “Az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik, gece gündüz uzun ince yol gittik, nasıl olduysa Kızılelma’ya geliverdik. Artık hazin bir masalın içindeyiz…” diye eleştirdi.

İşte o paylaşım: