Erdoğan’ın eski metin yazarı Ünal: Bir felaketin kıyısındayız

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 7:38 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2021 Salı 7:38 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, döviz kurlarındaki artışa ilişkin “Bir felaketin kıyısındayız” dedi.

Döviz kurlarında önü alınamayan yükseliş sürüyor. Türk Lirası’nda bir günlük değer kaybı yüzde 20’ye yaklaştı. Dolar, Türk Lirası karşısında 13.50 seviyesini aşarken, Euro da Türk Lirası karşısında 15.20 seviyesine geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, dolardaki artışla ilgili Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Uyarılarda bulunan Aydın, şöyle yazdı:

“Bir FELAKETİN kıyısındayız! Naçizane önerim, şu önlemler derhal alınmalıdır: 1. Danışman, kurul vs gibi dış aktörler derhal devre dışı kalmalı, tüm yetki, inisiyatif, sorumluluk Ekonomi bakanına (geri) verilmelidir. Ekonomiye ilişkin sadece bakan, özgürce açıklama yapmalıdır. Merkez Bankası Başkanı derhal değiştirilmeli, gerektiğinde itiraz edebilecek, cesur, dirayetli, bağımsızlığını her şart altında koruyacak bir isim Merkez Bankası Başkanı atanmalıdır.

Cumhurbaşkanının ekonomiye ilişkin açıklamaları, Bakan ve yeni Merkez Bankası başkanına danışılarak titizlikle hazırlanmalı, ‘savaş’ gibi kavramlardan uzak, güven veren açıklamalar yapması sağlanmalıdır.

Durumun vehameti ortadadır. Böyle bir dönemde susan herkes sorumludur. Bir şeylerin yanlış gittiğini söylemek yetki, makam, söz sahibi herkesin vazifesidir. Doğruya çağırmak, uyarmak için herkes elini taşın altına koymalıdır.”

Dolar numaratöre bağladı: 13.46, Euro 15.13

Merkez Bankası’ndan döviz uyarısı!

Muhalefet atağa geçti: Erken değil, hemen seçim