Erdoğan’ın eski metin yazarı, ‘Pelikan’a yönelik sözleri nedeniyle ifadeye çağrıldı

Yayın tarihi: 24 Şubat 2021 Çarşamba 3:31 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2021 Çarşamba 3:57 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski metin yazarı Aydın Ünal, ‘Pelikan örgütü’ ve “Pelikan yeni FETÖ’dür” sözleri nedeniyle şikayet üzerine ifade verdiğini açıkladı. Ünal ifadesinde, “En ağırıma giden de FETÖ ithamı oldu. İnsan bazen ’15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa’ diye sormadan edemiyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski metin yazarı ve eski AKP Milletvekili Aydın Ünal, ‘iktidar lehine algı operasyonları planladıkları’ öne sürülen ‘Pelikan’ isimli ekibe yönelik ifadeleri nedeniyle ifade verdi.

Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Suheyb Öğüt’ün şikayet üzerine ifade verdiğini belirten Ünal, Twitter hesabından kendisiyle ilgili verilen şikayet dilekçesindeki suçlamayı da paylaştı.

“EN AĞIRIMA GİDEN FETÖ İTHAMI OLDU”

Buna göre Öğüt, Ünal hakkındaki şikâyetinde “Şüphelinin FETÖ terör örgütü ile işbirliği içerisinde olup olmadığının araştırtılması ve neticesinde irtibatının ve iltisakının tespiti halinde cezalandırılması gerekmektedir. Dolayısıyla TCK 22. Maddesi ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu gereğince “Örgüt üyeliği ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propagandasını yapmak suçundan da cezalandırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Ünal, şikayetteki bu ifadeleri paylaşırken “En ağırıma giden de FETÖ ithamı oldu. Ben FETÖ’ye karşı en ön safta savaşırken bunlar sülalecek FETÖ övüyordu. İnsan bazen ’15 Temmuz başarılı mı oldu yoksa’ diye sormadan edemiyor” diye yazdı.

‘Pelikan’ tartışmalarının odağında, başkanlığını Suheyb Öğüt’ün yaptığı Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi bulunuyor.

PELİKAN GRUBU NEDİR?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeren ve Davutoğlu’nun istifasına da neden olduğu öne sürülen “Pelikan dosyası” 2016’da yayınlanmıştı.

“Pelikan Dosyası” adıyla WordPress’te açılan bir blogda Erdoğan ve Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar, medyada geniş yer bulmuştu. Yazıda, Erdoğan “Reis”, Davutoğlu “Hoca” olarak tanımlanıyordu. Pelikan dosyasının Cem Küçük, Cemil Barlas, Hilal Kaplan, Haşmet Babaoğlu ve Melih Altınok tarafından hazırlandığı iddia ediliyordu.

İslamcı yazarlar arasında başlayan tartışmada Kaplan’a Akit yazar Kenan Alpay tarafından, “Pelikan Şebekesi namıyla maruf ateş topu gibi bir komitacılık türü doğdu. Hayır, E Tipi veya F Tipi komitacılık gibi yaygın ve köklü değil, onlar gibi tecrübe ve görgü sahibi değiller. Ama onlardan daha büyük ihtirasları, onları geride bırakmaya azmetmiş ‘acilci’ bir tarzları var” bile denmişti.