Erdoğan’ın eski danışmanından AKP’lilere ‘Nihal Olçok’ tepkisi

Yayın tarihi: 6 Aralık 2019 Cuma 1:35 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2019 Cuma 1:43 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok‘u hedef alan AKP’lilere tepki gösterdi.

AKP’den istifa ederek parti kurma çalışmaları başlatan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partisine katılacağını açıklayan ve iktidarı eleştiren sözleriyle gündeme gelen Nihal Olçok, AKP’nin önde gelen isimlerinin hedefi haline geldi.

Ahmet Davutoğlu, Nihal Olçok’u neden kurucu üye olarak görmek istiyor?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, 15 Temmuz’da AKP’nin kampanya direktörü eski eşi Erol Olçok ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok’a yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu belirtti.

Akif Beki, şu ifadeleri kullandı:“Kendisi için neyin doğru olduğuna Nihal Hanım karar verir. Riskini, başa açabileceği işleri o göze aldıktan sonra bana saygıyla karşılamak düşer. Fakat güya şehit Erol Olçok’un hatırasına saygı, emanetine sahiplenme adına, ona hayat arkadaşlığı yapmış, üç evladının annesinden bu kadar saygıyı esirgeyenler terör estiriyor.”

Ağza alınmayacak galiz küfür ve hakaretlerle saldırıyorlar. Rahmetlinin de mi hiç hatırı yok, şehit oğlu Abdullah Tayyip’in de mi? Hayatta olsalar izin verirler miydi iffetine bile dil uzatmanıza, göz yumarlar mıydı şerefine leke sürmenize, adını ayaklar altına almanıza?”