Erdoğan’ın eski danışmanı erken seçimin ‘kanıtını’ gösterdi

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 11:24 am - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 11:24 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki, Karar gazetesindeki bugünkü köşesinde, “Baskın seçim değilse sebep ne” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

AKP İl Teşkilatları lle önceki gün telekonferans yöntemiyle bayramlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “seçim” talimatı vermişti. Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni hazmedemeyenlerin insanımızı zehirlemesine izin vermeyeceğiz. 2023 seçimlerine kadar yoğun gayret içinde olmalıyız” demiş, böylece “erken seçim” iddialarını da yalanlamıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Akif Beki ise, Karar gazetesindeki bugünkü köşesinde, “Baskın seçim değilse sebep ne?” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 3 yıl sonraki seçimler için bugünden talimat verilmesini sorgulayan Beki, “Eski bir deyimle ‘Deli ayvaz Kürdistan’a gider gibi’ apar topar bir baskın seçime gitmiyormuşuz demek ki. Öyleyse bu neyin hazırlığı?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deva ve Gelecek partilerine milletvekili transferine de değinen Beki, “İktidar bunu ahlaksız teklif olarak değerlendirdi. Yeni partileri sandığa sokturmamak için seçim takvimiyle oynamak, iktidar avantajlarını kullanmak çok ahlaklı, erdemli bir siyasetmiş gibi. MHP’nin önerisiyle böyle bir desteğin verilmesini engelleyecek düzenlemeye kafa yoruyor şu an AK Parti. Baskın seçimi akıllarından bile geçirmiyorlarsa neden?” dedi.

Beki ayrıca, “3 yıl sonra gününde yapılacaksa, baskın seçim zorlanmayacaksa CHP de yeni partilere milletvekili transfer etmeyecektir. Öyleyse bu hazırlık niye” diye de sordu.