Erdoğan’ın eski başdanışmanı ve Karar yazarı Akif Beki: GATA skandalını kim hazırladı?

Yayın tarihi: 7 Ekim 2020 Çarşamba 8:20 am - Güncelleme: 7 Ekim 2020 Çarşamba 8:23 am

Akif Beki, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı paylaşımlar nedeniyle görevden aldığı eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer’in “Yetmez Ama Evet” kavgasını yeniden alevlendirdiğini yazdı.

Karar yazarı Akif Beki, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı paylaşımlar nedeniyle görevden aldığı eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer’in “Yetmez Ama Evet” kavgasını yeniden alevlendirdiğini belirterek, “Dendi ki; bir zamanların köklü GATA’sında, böyle bir şaklaban nasıl başhekim yardımcısı olabildi? Edizer profilinin devlette önünün açılmasından ‘Yetmez Ama Evet’çileri sorumlu tutan cevaplar verildi. Kamu kurumlarındaki çürüme ve yozlaşma için, AK Parti’nin 2010’daki Anayasa değişikliğine kerhen destek veren liberaller suçlandı. Kabahat döndü dolaştı, askeri vesayetle mücadelede AK Parti’den yana tavır alanların üstüne yıkıldı.” ifadesini kullandı.

AKP’den ilk Ali Edizer açıklaması

AKP’nin bugünkü yanlışlarından dünkü askeri vesayet düzeninin günahlarını aklamaya, kirli çamaşırlarını yıkamaya bakanların fırsatı kaçırmadığına işaret eden Akif Beki, şu değerlendirmeyi yaptı:

“AK Parti’nin bugünkü yanlışlarında dünkü askeri vesayet düzeninin günahlarını aklamaya, kirli çamaşırlarını yıkamaya bakanlar, fırsatı yine kaçırmadı. İktidarın her şeyiyle başından beri yanlış, kendi muhalefet gerekçelerinin de her konuda başından beri haklı olduğunu ispatlarmış gibi kullanıyorlar.”

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN