Erdoğan’ın dünürüne milyonluk ihale

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 10:32 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 10:32 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner’in yönetim kurulu üyesi olduğu şirket son 10 yılda TCDD’den 242 milyon TL’lik ihale aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresine ihaleler yağmaya devam ediyor. Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner’in yönetim kurulu üyesi olduğu Uzka İnşaat’a bağlı Betra Şirketi, TCDD’den 126 milyon TL değerinde ihale aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı, TCDD Genel Müdürlüğü, 29 Nisan’da “155 bin Adet B70 Beton Travers Temini” adı altında bir ihale düzenledi. Ardından da ihaleyi 126 milyon 365 bin TL teklif veren Betra Prefabrike Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin kazandığı duyuruldu. Şirket ile TCDD arasında da 21 Haziran tarihinde sözleşme imzalandı.

TCDD’nin yüz milyonlarca liralık ihalesini alan Betra Prefabrike Şirketi, Uzka İnşaat isimli bir şirkete bağlı. Ayrıca, Uzka İnşaat kamudan yaklaşık 420 milyon TL değerinde 12 ihale alırken Betra Prefabrike Şirketi de kamudan son 10 yılda 242 milyon TL değerinde toplamı 15 ayrı ihale aldı. Bu iki şirketin kamudan aldığı ihalelerin toplam ise 662 milyon TL’yi buluyor.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü ve Bilal Erdoğan’ın da kayınpederi Orhan Uzuner, Uzka İnşaat’ın yönetim kurulu üyesi. Şirketin ortakları ve yönetim kurulu üyeleri olduğu belirtilen Ahmet Selçuk Uzuner ile Mehmet Seçil Uzuner’in ise Orhan Uzuner’in kuzenleri olduğu öğrenildi.

TCDD kaza verilerini açıklamadı