Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti öncesi cezaevi boşaltıldı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 3:32 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 3:32 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Diyarbakır ziyareti öncesi cezaevi boşaltıldı. CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, “Bir gün içerisinde cezaevini boşaltıyorlar. Bir yıldır aklınız neredeydi?” diye sordu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü Diyarbakır’a gidecek. Erdoğan’ın ziyareti öncesi, 270 tutuklu ve 170 personelin bulunduğu Diyarbakır cezaevi boşaltıldı.

“İNSANLAR O ACI ANILARIN ÜZERİNDE EĞLENECEK”

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, cezaevinin boşaltılma kararına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Cezaevleri ile iliği gerçekten garip düşünceleri var. O cezaevini yıkıp yerine Kültür Merkezi yapacağım diyor. O binada yıllarca insanlar büyük acılar çekti, işkenceler gördü. Orada hayatını yitirenler oldu. Gerçekten insanlık adına utanç verici uygulamalar gerçekleştirildi. Öyle ki halen bile orada yatmış olanlar, o günlerin travmasını derinden yaşıyor. Bugüne gelirsek, Erdoğan’ın açıklama yapmasının üzerinden bir yıl geçmiş, hiçbir faaliyet yokken, dün bir gün içerisinde cezaevini boşaltıyorlar. Bir yıldır aklınız neredeydi? O cezaevini yıkıp yerine Kültür Merkezi yapacağınızı söylüyorsunuz. O acıların üstünü böyle örtemezsiniz. Oraya yapacağın merkezde konserler verilecek, insanlar o acı anıların üzerinde eğlenecek. Bu hangi akla yatar, hangi vicdana uyar. O binanın yerine, bir daha benzer suçlar işlenmemesi için, insanın haklarıyla birlikte insan olduğunun dünyaya ilan edilmesi için İnsanlığa Karşı Suçlar Müzesi olarak düzenlenmesi gerekiyor.”

Erdoğan, Temmuz 2021 yılında Diyarbakır’da yaptığı konuşmada, geçmişte işkenceyle, insanlık dışı muameleye anılan Diyarbakır Cezaevi’nin boşaltılarak kültür merkezi olarak hizmet vereceğini açıklamıştı.

Arşiv hatırlatır! Erdoğan: Asgari ücretle bugün daha az alıyorsan bize oy verme