Erdoğan’ın darbeci dediği Sisi Türkiye’ye geliyor!

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 1:23 am - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 1:24 am

Haber: Haber Merkezi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi bugün ilk kez Türkiye’ye geliyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllarca “katil ve darbeci” olarak andığı Mısır lideri Sisi’yi ağırlayacak.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Onunla aynı masaya oturmam” diyerek rest çektiği ve “Katil-darbeci” sözleri ile itham ettiği Mısır Lideri Abdülfettah Sisi bugün Türkiye’ye gelecek.

2013’te o dönem Savunma Bakanı olan Sisi liderliğindeki Mısır ordusu darbeyle yönetime el koymuştu. Müslüman Kardeşler üyesi Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrildiği askeri darbeye çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sisi için birçok defa “katil ve darbeci” ifadelerini kullanmıştı.

“SİSİ Mİ DİYECEĞİZ, BİNALİ YILDIRIM MI?”

Erdoğan 2019’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi yaptığı kampanya konuşmasında “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?” ifadelerini kullanmıştı.

Diplomatik ilişkilerin kesildiği yıllar süren sürecin ardından Erdoğan ve Sisi ilk kez 2022’de, Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nın açılış töreninde bir araya gelmişti.

ERDOĞAN VE SİSİ ANLAŞMA İMZALAYACAK

Sisi, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı için bugün Ankara’ya gelecek. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan-Sisi görüşmesinde kili ilişkileri üst seviyeye taşıyacak anlaşmaları imzalayacak. İki lider ayrıca başta Libya ve Gazze olmak üzere bölgesel konuları ele alacak.

Saray’a yürüyen Yenilik Partisi’ne polis engeli! Öztürk Yılmaz, Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirdi

Kaynak: HABER MERKEZİ