Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile BirGün arasındaki TÜBİTAK atışmasına SİHA’lar karıştı

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2020 Salı 8:23 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2020 Salı 8:23 am

BirGün gazetesi ve AKP’li Cumhurbaşkanı’nın damadı Selçuk Bayraktar arasında TÜBİTAK atışması yaşandı. BirGün’ün dün yaptığı ‘TÜBİTAK ve damat el ele’ başlıklı habere Bayraktar sosyal medya hesabından yanıt verdi.

BirGün’ün ‘TÜBİTAK ve damat el ele’ başlıklı haberine göre, TÜBİTAK, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın yöneticisi olduğu T3 Vakfı ile birlikte düzenlediği Elektrikli Araç Yarışları’nın organizasyonu için yaklaşık 1 milyon TL harcadı.

BAYRAKTAR YANIT VERDİ

Erdoğan’ın damadı Bayraktar BirGün gazetesinin twitterda paylaştığı haberi kendi hesabından paylaştı. Bayraktar, “Özellikle SİHA ve füzeleri “çok sevdiğinizi” yayınlarınızdan biliyoruz. Bu yıl gençler daha gelişmiş füze ve İHA’larla TEKNOFEST’te yarışacaklar. Bekleriz. Eminiz yine çok seveceksiniz!” ifadesinde bulundu.

TÜBİTAK’TAN AÇIKLAMA

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) sosyal medya hesabından BirGün gazetesinin haberini ilişkin açıklama yaptı.

VARANK’TA TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ta tartışmaya dahil oldu. Varank, “15 yıldır düzenlediğimiz bir yarışmanın, bilime ve teknolojiye gönül vermiş yüzbinlerce genci buluşturan TEKNOFEST çatısı altında gerçekleştirilmesine bile saldırabiliyorlar.” paylaşımında bulundu.