Erdoğan’ın ABD ziyaretinin ertelenmesinin sebebini anlatan Gazeteci Hüsnü Mahalli, ABD’deki Yahudi lobisine dikkat çekti. Mahalli ayrıca İsrail ile ticaret kısıtlamasının ABD’deki Yahudi lobilerinin ikna edilememesi sonucu getirildiğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayında ABD’nin başkenti Washington’a resmi bir ziyaret gerçekleştirerek Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden’la görüşecekti. Ancak görüşme ertelendi.

TELE1’e açıklamada bulunan Gazeteci Hüsnü Mahalli ertelemenin sebebini anlattı. Mahalli ABD’deki Yahudi lobisinin ikna edilmesi için İsrail ile ticaretin doruğa ulaştığını ancak ikna edilememesi sonucunda ticarete kısıtlama getirildiğini söyledi.

Mahalli’nin açıklaması şöyle:

”Eğer kararlaştırıldıysa koskoca Türkiye Cumhurbaşkanı ve ABD’nin Başkanı bulaşacak sözde ve bu resmen bir aydır deklare edilmedi. Ne Türkiye ne Beyaz Saray. Mesela Irak Başbakanı’nın Biden ile görüşmesi bir ay öncesinde belliydi. Kararlaştırılmayan bir ziyaret üzerinden yandaş medya öyle bir şişirdi ki. Biden Erdoğan’ı karşılayacak falan. Felaket. Sonra bir baktık yok öyle bir şey. Sonra buradaki açıklama komik. Bence böyle bir ziyaret yoktu. Şu vardı. Ankara’nın çabası vardı. Ancak bunun olabilmesi için ABD’deki Yahudi lobilerinin arabuluculuğu gerekiyor. Lobiler Biden’a baskı yapacak. Büyük ihtimalle Türkiye’nin İsrail ile ticari ilişkilerinin doruğa çıkma süreci Yahudi lobilerini ikna etmek içindir. İkna edilmediği zaman 54 kalemin sınırlandırılması geldi. Onlar da dedi ki: Madem kısıtlama getiriyorsun biz de senin ABD’ye gelişini kısıtlıyoruz.

Biden 2021’de başkan oldu. Hiçbir zaman Erdoğan’ı davet etmedi. Türkiye’ye hiç gelmedi. En son Obama geldi 2016 yılında. Biden Beyaz Saray’dan Erdoğan ile konuşmadı. Bir sefer aradı 23 Nisan 2021’de. ‘Soykırım’ diyeceğim diye aradı.”

Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi!