Erdoğan’ın “Bazı illerimizde hatalar oldu” dediği AKP listelerinde üç isim değişiyor

Yayın tarihi: 14 Nisan 2023 Cuma 9:07 am - Güncelleme: 14 Nisan 2023 Cuma 9:07 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bazı illerimizde az da olsa hatalar oldu” açıklamasının ardından AKP’nin listelerinde üç ismin değişikliği gündeme geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili aday listelerine İlişin, “Eksiklerimiz, hatalarımız filan da olmuş olabilir. Doğrudur. Ama hassasiyetle buna dikkat ettik ve tespitlerimizi de buna göre yapmış olduk. Bütün bunlara rağmen çok da az olsa bazı hatalarımız bazı illerimiz de olmadı değil, oldu” açıklamasının ardından üç isim gündeme geldi.

DEĞİŞİKLİKLER İÇİN SON SAAT 17.00

Listelerindeki istifa, ölüm, inceleme sonucu adaylığı düşenler sebebiyle oluşan eksiklikleri bugün saat 17.00’ye kadar tamamlamayan siyasi partiler, ilgili seçim çevresinde seçime giremeyecek.
Adaylar, geçici liste yayımlandıktan sonra 18 Nisan saat 15.00’e kadar çekilebilecek; partiler adaylıktan istifa eden bu isimler yerine 19 Nisan saat 17.00’ye kadar yeni isim bildirebilecek.

AKP’DE 3 İSİM

Edinilen bilgiler AKP’de değişecek üç isim olduğu yönünde.

Milliyet’ten Aylegül Kahvecioğlu’nun haberine göre, AKP’de, adaylıktan çekilen eski Esenyurt Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul 3. Bölge 8. sıra milletvekili adayı Necmi Kadıoğlu’nun yerine İstanbul eski İl Başkanı MKYK Üyesi Bayram Şenocak listeye girecek. Süresi içinde Belediye Meclisi Üyeliği görevinden istifa etmediği belirlenen İstanbul 1. Bölge adayı Mustafa Naim Yağcı’nın yerine avukat Muhammet Enes Savaş gelecek. Sırasını beğenmediği için çekilen Samsun 8. sıra adayı Kadir Kayan’ın yerine de bugün yeni bir isim belirlenecek.