Okul müdürü, Erdoğan’ın başlattığı kampanya için öğrencilerin harçlıklarıyla bağış yapmasını istedi

Yayın tarihi: 3 Nisan 2020 Cuma 2:55 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2020 Cuma 9:24 pm

Nazlı Eda Piyade

Kocaeli’de bir ilkokul müdürü, AKP’li Cumhurbaşkanın Erdoğan’ın başlattığı kampanya için öğrencilerin harçlıklarıyla bağış yapmasını istedi. Müdür, velilere gönderdiği yazıda, “Lütfen öğretmenlerimizin yönlendirmelerine uyarak verilen görevleri yapınız” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüse karşı devletler milyonlarca dolarlık paketi açıklamış, Türkiye’de halka destek verilmesi beklenirken IBAN numarası verilmişti. Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıkladığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasıyla halktan bağış istemişti.

Söz konusu kampanya için BOTAŞ’ın bağışı zorunlu tuttuğu, Yargıtay Başkanı’nın bir yazı yollayarak adalet çalışanlarına 1000 ile 100 lira arasında bağış yapılmasını istediği öğrenilmişti.

Yargıtay ve BOTAŞ’dan sonra öğretmenlere de bağış dayatması

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN BAĞIŞ İSTEDİLER!

Okul yönetimlerinin de öğretmenlere bağış yapması konusunda baskı yaptığı iddia edilirken, Kocaeli’de bir ilkokulda bu kez öğrencilerden bağış istendiği ortaya çıktı.

Kocaeli Yahyakaptan 23 Nisan İlkokulu’nda okul müdürü, öğrenci velilerine yolladığı bir yazıyla öğrencilerin kampanyaya bağış yapmasını istedi.

Okul müdürü tarafından WhatsApp üzerinden gönderdiği yazıda, “Gün birlik ve beraberlik günü. Sizlerden ricam Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu “Milli Dayanışma Kampanyasına” harçlıklarınız ölçüsünde destek vermeniz” denilerek ilkokul öğrencilerinden bağış istendi.

‘VERİLEN GÖREVLERİ YAPINIZ’ MESAJI

Okul müdürü yazının sonunda, “Lütfen öğretmenlerimizin yönlendirmelerine uyarak verilen görevleri yapınız” mesajını paylaştı.

Öğrenci velileri duruma tepki gösterdi.