Erdoğan’ın atadığı rektör, ilk iş olarak akademisyen odalarını bastı: Üniversitedeki her oda rektörün odasıdır!

Yayın tarihi: 27 Şubat 2019 Çarşamba 4:04 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2019 Çarşamba 4:05 pm

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde 2011 yılında bir öğrenciyi sahte belgeyle araştırma görevlisi kadrosuna alan ve bu nedenle “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezası verilen Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Ocak 2019’da Erdoğan tarafından rektör olarak atandı. Elçi’nin ilk icraatı üniversitede akademisyenler ve öğrenciler tarafından asılan afişleri indirtmek olurken, özel güvenlikler bu durumu şöyle savundu: “Üniversitedeki her oda rektörün odasıdır, buradan siyaseti temizleyeceğiz”

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Handan İnci Elçi, 18 Ocak 2019 tarihinde Tayyip Erdoğan’ın kararı ile üniversiteye rektör olarak atandı.

Sendika.org‘da yer alan habere göre, Rektör Handan İnci Elçi’nin ilk icraatı, üniversitede pano ve duvarlarda, hatta akademisyen odalarındaki afişleri indirtmek oldu.

Rektörden güç alan özel güvenlik: “Buradan siyaseti temizleyeceğiz”

Geçtiğimiz haftalarda önce MSGSÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde Sosyolojik Araştırmalar Kulübü’nün odasına el konularak kapı kilidi değiştirildi ardından da akademisyen odalarındaki “Akademi biat etmez”, “Öğrencime dokunma” yazılı afişler özel güvenlikler tarafından toplandı.

Özel güvenliklerin “Üniversitedeki her oda rektörün odasıdır, buradan siyaseti temizleyeceğiz” diyerek afişleri kaldırmasına öğrenciler ve akademisyenler şahit oldu.

Handan İnci Elçi nasıl rektör oldu?

Tüm bunlar, Handan İnci Elçi’nin neden ve nasıl rektör olduğu sorularını da beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz yıl Elçi’nin adı, üniversiteye sahte belgeyle araştırma görevlisi alımına ilişkin bir soruşturmada geçmişti.

MSGSÜ Rektörlüğü, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde 2011 yılında yaşanan araştırma görevlisi alımında, bir ihbar üzerine soruşturma başlattı.

Yapılan soruşturmada, ilana başvuran bir öğrencinin başvuru için gerekli belgelerinden biri eksik olduğu halde önce hükümsüz bir belge ile başvurusunu tamamladığı, başvuru bitiş tarihinden sonrasında ise, ilgili belgenin dosyaya eklenmesiyle araştırma görevlisi olarak kadroya alındığı ortaya çıktı. Aynı kadro için başvuruda bulunan birçok adayın hakkı ihlal edilerek yapılan bu işlem tam 7 yıl sonra tespit edilebildi.

Haberde ayrıca, “Soruşturma sonunda Prof. A.Ç. ve Prof. H. İ. E.’ye ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası verildi. Üniversite çalışanları, yaşanan bu sahtekârlığa rağmen üniversitenin hala durumu Savcılığa bildirmediğini iddia ederek kamu davasının açılamadığına dikkat çektiler” ifadeleri yer alıyor.

“H.İ.E” kısaltması, 15 Mayıs 2018’de MSGSÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı’na atanan Handan İnci Elçi’yi işaret ediyor.

Göreve başlatılmış olan araştırma görevlisi 3 ay süreyle görevden uzaklaştırma cezası alırken, Handan İnci Elçi “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezasına rağmen 18 Ocak 2019’da rektör olarak atandı.