Saray’ın 6 maaşlı bürokratının oğlu, ‘kumarhane kralı’ çıktı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 10:50 am - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 10:54 am

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Gülsüm Azeri’nin oğlu Sina Azeri’nin, İngiltere’deki ‘kumarhane krallığını’ yazdı.

Sina Azeri’nin İngiltere’de sahibi olduğu 57 şubeli kumarhane zincirini kaleme alan Gazeteci Pehlivan, Gülsüm Azeri’nin 2017’de Capital dergisine verdiği söyleşide oğlunu anlatırken “Şimdi ise Harvard’dan arkadaşlarıyla kurduğu Kingsley Capital Partners özel sermaye şirketinin ortağı” ifadesini kullandığını hatırlatarak su ifadelere yer verdi:

‘ANNESİNİN SARAY’DA TÜRKİYE EKONOMİSİNİ YÖNETMEYE BAŞLADIĞI YIL, İNGİLTERE’DE YENİ BİR SEKTÖRE GİRDİ’

“O söyleşiden bir yıl sonra, anne Azeri, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi oldu. Ya oğlu Sina? Annesinin Saray’da Türkiye ekonomisini yönetmeye başladığı yıl, o da İngiltere’de yeni bir sektöre giriş yaptı. ‘City Gaming’ adlı bir şirket kurdu.”

Pehlivan, yazısının devamında bahsi geçen şirkete dair araştırmalar yaptığını, bu ‘çatı kuruluşun’ en büyük markasının ‘Game Nation’ olduğunu ve kumar alanında faaliyet gösterdiğini anlattı.

“Sina Azeri’nin İngiltere’de on milyonlarca sterlinlik aktif 14 ayrı şirketi var. Hem kumar sektöründe hem de diğer işlerde 1965 doğumlu bir İngiliz olan Adam David Spencer Hodges adlı kişiyle ortaklık yapıyor. Zaten “Oyun Milleti” adlı kumarhane markasının görünen yüzü de şirketin CEO’su Hodges. Azeri “nedendir bilinmez” arka planda kalmayı tercih ediyor.

Nereden nereye…

Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam’ın kumar oynarken fotoğrafını çok tartıştık. Şimdi, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Gülsüm Azeri’nin oğlu Sina çıtayı yükseltti. Sahi, Birleşik Krallık’taki kumarhaneler kralı sahibi olduğu 57 mekâna ad olarak ne koymuştu: Oyun Milleti!”

‘DEV BİR KUMARHANE İMPARATORLUĞU’

“İçi ‘slot’ adı verilen kumar makineleriyle donatılmış, İngiltere’de onlarca yerde şubesi bulunan dev bir kumar imparatorluğundan bahsediyorum” diyen Pehlivan, resmi sitelerinde ‘Mekanlarımızda bulacaklarınız’ başlığı altında kumar tutkunlarına şöyle seslendiklerini aktardı:

“Game Nation, İngiltere’de Slots Club piyasasının lideridir. Londra’nın merkezinde en yüksek sayıda olmak üzere, hepsi de ana caddeler üzerinde yer alan 57 oyun mekânıyla Game Nation eşsiz bir oyun deneyimi sunar. Bağımsız bir operatör olduğumuz ve imalatçı ya da herhangi bir markaya bağlı olmadığımız için, mevcut en iyi kumarhane ve klasik slot oyunlarından en geniş yelpazeyi sunma imkânına sahibiz. Rahat, konuksever ortamımız, iyi eğitimli ve dostane personelimiz, kaliteli, ücretsiz içki ve atıştırmalık ikramlarımızla yeni kulüplerimizi düzenli oyun severlerimizin beğenisine sunuyoruz.”