Erdoğan’ın AKP’de kal dediği isim yeni partilerle görüşüyor!

Yayın tarihi: 18 Aralık 2019 Çarşamba 12:10 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2019 Çarşamba 12:25 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz Temmuz ayında iki saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek‘in yeni partilerle temaslarını sıklaştırdığı öğrenildi.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre; AKP Hükümetlerinde Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yapan Mehmet Şimşek’in, iktidar partisi ile yaptığı görüşmelerin yanında, AKP’den kopan isimlerin öncülük ettiği yeni oluşumlarla da temas halinde olduğu öğrenildi.

Ankara kulislerini hareketlendiren yemekli buluşma

Halen AKP üyesi olan ve iktidar kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinede düşündüğü isimlerden biri olarak ismi geçen Şimşek, hem  Gelecek Partisi‘ni kuran Ahmet Davutoğlu hem de Ali Babacan’ın öncülüğündeki yeni oluşumla temaslarını sıklaştırırken, partisinde kalıp kalmayacağına önümüzdeki günlerde karar verecek.

ERDOĞAN “AKP’DE KAL” DEMİŞTİ

Gelecek Partisi ismini nereden aldı? Saadet Partisi ile ilgisi ne?

24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekili adayı olmayan ve seçimlerden bir süre sonra da Londra’da bir şirkete finansal danışmanlık yapmaya başlayan Şimşek, geçtiğimiz Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iki saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti.

Mehmet Şimşek, temmuz ayındaki Erdoğan ile görüşmesinden bir kaç gün önce, İstanbul’da katıldığı bir toplantı sırasında Ali Babacan ile birlikte hareket edebileceği şeklindeki iddialarla ilgili sorulara “Zamanı gelince konuşuruz” yanıtını vermişti.

Gerçekleşen görüşmede Erdoğan’ın Şimşek’ten AKP içinde kalmasını ve gerekirse danışman olarak faaliyet yürütmesini istediği öne sürülmüştü.