Erdoğan’ın ‘AKP’de FETÖ’cü varsa ispatlayın’ sözlerine CHP’den ‘belgeli’ yanıt

Yayın tarihi: 21 Ocak 2020 Salı 3:19 pm - Güncelleme: 21 Ocak 2020 Salı 3:28 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘FETÖ’nün siyasi ayağı araştırması için “Meclis’i buna karıştıramazsın” ve “Haydi ispatlayın” sözlerine yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ’nün siyasi ayağı araştırması için “Meclis’i buna karıştıramazsın” ve “Haydi ispatlayın” sözlerine yanıt verdi.

FETÖ’nün siyasi ayağı araştırmasında Bahçeli’nin kastettiği isim kim?

Altay, 15.06.2013 tarihinde Türk Telekom Arena İstanbul’da “Recep Tayyip Erdoğan‘ın Fethullah Gülen’e övgü ve davet konuşması”nı örnek gösterdi.

Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmasında Yurt Sulh Konseyi’ne ilişkin açıklamasına yanıt olarak da, “İşte bu meclis araştırma komisyonu raporunu kim basılmasını engellediyse kim bastırmadıysa siyasi ayak odur. Şimdi bu raporu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Kim bu raporu çaldıysa siyasi ayak odur herhalde.

Erdoğan’ı zora sokacak video… ‘Biz susalım görüntüler konuşsun’

Sayın Bahçeli, 26 Temmuz 2016’da kurulan 3 ay çalışan komisyonun raporu kim ortadan kaldırdıysa siyasi ayak odur. Keşke bu konuda Bahçeli ile Erdoğan bu konuda göz göze gelse.

Bahçeli dese ki Erdoğan’a Yurtta Sulh Komisyonu üyeleri kim diyor sorsa. Bize bağırma, Erdoğan’a da bağırma, onun gözlerinin içine baksan yeter. Kim yönetiyor bu ülkeyi?” diye konuştu.