Erdoğan’ın açtığı ‘ölüm kavşağı’ TGRT’yi de isyan ettirdi

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 12:17 pm - Güncelleme: 20 Mart 2023 Pazartesi 4:51 pm

Öztunç, ardından sorumlular hakkında soruşturma çağrısında da bulundu. Öztunç kavşak için 'nefes aldıracak' denildiğini de hatırlatarak, "Bu inşaatı yapılırken bunun mühendisi bunun tasarımcısı bunu düşünmedi mi? O giderler doğru yapılmadı mı? Ne oldu da bu korkunç manzara yaşandı. Üç ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı açılışı. Sanırım bu ser felaketi yaraları sarıldığında ülkenin müfettişleri bunu da soruşturacaktır" dedi.


" />

Depremin ardından sel felaketi nedeniyle de Şanlıurfa’da insanlar öldü. Kentte AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2022 Aralık’ta açtığı Abide Köprülü Kavşağı’nı sel bastı. İnsanların can verdiği ‘ölüm kavşağı’na yandaş TGRT’nin sunucusu Tuna Öztuç’ta isyan etti.

Resmi verilere göre 48 binden fazla kişinin öldüğü deprem felaketini yaşayan Şanlıurfa ve Adıyaman’da sel felaketi yaşandı. Felakette en az 15 kişi öldü.

AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardan beri yönettiği Şanlıurfa, sel altında kaldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaklaşık 3 ay önce ‘nefes aldıracak’ sloganı ile açtığı Abide Köprülü Kavşağı’nı da sel bastı. Kavşakta 5 kişi öldü. Arama kurtarma ekipleri selin ardından oluşan yığının altında demir sopalarla ceset aradı. 2023’te yaşanan bu manzara yurttaşları isyan ettirdi.

Eleştiriler artınca TGRT Haber Ekrem Açıkel ile yolları ayırdı

Bir isyan da yandaş TGRT’den geldi. Kanalın ana haber sunucusu Tuna Öztunç, kavşaktaki felaketin ardından bakanların soru almamasına tepki gösterdi. Öztunç, “Üç bakan gazetecilerden de soru almadı. Eğer soru alsalardı içlerinden bir meslektaşımız şu soruyu soracaktı herhalde, ‘şu alt geçit var ya alt geçit can pazarının yaşandığı; aralık ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılmıştı. Nasıl su bastı acaba?’ diye soramadı. Herhalde sorardı diye düşünüyoruz gazeteciler olarak” dedi.

Öztunç, ardından sorumlular hakkında soruşturma çağrısında da bulundu. Öztunç kavşak için ‘nefes aldıracak’ denildiğini de hatırlatarak, “Bu inşaatı yapılırken bunun mühendisi bunun tasarımcısı bunu düşünmedi mi? O giderler doğru yapılmadı mı? Ne oldu da bu korkunç manzara yaşandı. Üç ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı açılışı. Sanırım bu sel felaketi yaraları sarıldığında ülkenin müfettişleri bunu da soruşturacaktır” dedi.

 

“Ölüm havuzuna” dönüşen Abide Köprülü Kavşağı’nı yapan şirkete deprem ihalesi