Erdoğan’ın açıkladığı “sulh komisyonları” nedir?

Yayın tarihi: 27 Eylül 2021 Pazartesi 8:55 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 11:04 am

Yeni yargı paketlerine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir proje ortaya attı. Erdoğan, “Her ilde ‘sulh komisyonları’ kuracağız” dedi. Erdoğan’ın detaylarını paylaşmadığı ‘Sulh Komisyonları’nı Avukat Celal Ülgen TELE1’e değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de 24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’ne katıldı. Türkiye’nin her ilinde ‘Sulh Komisyonları’ adı verilen komisyonlar kurulacağını açıkladı. Erdoğan, bu komisyonlar için, “Külfeti azaltan, zahmeti kaldıran, yargının iş yükünü düşüren bir alternatif çözüm yolunu daha hukuk sistemimize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Başka hiçbir detayını paylaşmadığı komisyonların işlevinin ne olacağı ya da kimlerin neye göre görev alacağı merak konusu oldu. Avukat Celal Ülgen, açıklanan projeyi “Alternatif yargı yollarına sapmak” olarak değerlendirdi.

‘HUKUKÇU OLMAYAN KİŞİLER ATANACAKTIR’

Avukat Celal Ülgen, dikkat çeken bir noktaya da değindi. “Bu komisyonlara hukukçu olmayan kişilerin de seçilmesini sağlayabilirler” dedi. İktidarın uzun bir süredir böyle bir niyetinin olduğunu hatırlatan Ülgen, “Hukukçuların bu uygulamayı takip etmesi ve karşı durması çok önemli” yorumunda bulundu.

Erdoğan’dan “Barınamıyoruz” diyen öğrencilere: Sözde öğrenciler, Gezi Parkı’nın başka versiyonu