Erdoğan’ın 28 yıllık üçüncü köprü serüveni

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 2:24 am - Güncelleme: 29 Mart 2022 Salı 2:24 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nda Yavuz Sultan Köprüsü’ne karşı çıkanları hedef aldı. Erdoğan, 1994’te üçüncü köprünün ciddi bir yanlış olduğunu belirterek “Bazı mahfillere yeni rant alanları sağlama olayıdır” demişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Kabine Toplantısı’nda Yap-İşlet-Devret  ile yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü‘ne ilişkin tepkilere Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü hatırlatarak cevap verdi. Erdoğan, “Boğaz’ın üçüncü gerdanlığı  Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaatı boyunca kampanyalar yürüttüler, manşetler attılar, gösteriler yaptılar. Daha dün gibi gözlerimin önünde” dedi.

Erdoğan halktan istediği cevabı alamadı

Üçüncü köprüye karşı çıkanlar “daha dün gibi gözlerimin önünde” diyen Erdoğan, köprünün yapımına 1994’te karşı çıkmıştı. Erdoğan belediye başkanıyken katıldığı bir TV programında üçüncü köprünün TEM’in kuzeyindeki ormanların yok edilmesi olarak tanımlayarak, “Bunu bekleyen bazı mahfillere yeni rant alanları sağlama olayıdır” ifadelerini kullanmıştı.

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ “CİNAYETTİR” DEMİŞTİ

Erdoğan, yeni rant alanları sağlama olarak tanımladığı üçüncü köprü projesini ‘intihar ve cinayet’ olarak da tanımlamıştı. Erdoğan’ın üçüncü köprüden “intihar” olarak bahsettiği sözleri ise şöyle:

Çanakkale köprü ve otoyol fiyatı dudak uçuklattı! ‘200 liracık’ da yalan oldu

Çanakkale Köprüsü’nde ‘200 liracık’ tarifesi başladı, feribotta araç kuyruğu oluştu