Erdoğan’ın 12 farklı açıklaması tek videoda toplandı

Yayın tarihi: 23 Mart 2021 Salı 9:34 am - Güncelleme: 23 Mart 2021 Salı 9:34 am

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan 12 video ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dolar hatırlatmasında bulundu.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan 2 dakika 4 saniyelik; toplamda 12 video ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a dolar ile ilgili sözlerini hatırlattı.

Özkan sosyal medya hesabından yayınladığı videoya, “Ekonomi ondan sorulur. Bir bilen o!” notunu düştü.

İlk videoda Dolar 2,62 iken Erdoğan, “Dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler. Bunu bilmeleri lazım” diyor.
Erdoğan, dolar; 2,64 iken ise, “Sakın dolara yüklenerek, dolar alarak köşeyi döneriz gibi birşeyin içerisine girmeyin yanlış yaparsınız. Duvara çarparsınız” ifadelerini kullanıyor.
Dolar; 3,58 iken de Erdoğan, “Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, dolar şöyle oldu, böyle oldu. Ne olursa olsun, ben milletime şunu hatırlatıyorum; sevgili milletim sizleri Allah için seviyorum. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün. Gelsin parasını TL’ye dönüştürsün. Hiç endişe etmeyin. Bu oyunu kısa zamanda bozarız” diyor.
Erdoğan dolar; 3,62 iken, “Dolar 3,50’nin altına düşecek” diyorken dolar 6,55 iken de “Burada ürkecek hiçbir şey söz konusu değil. Ama ben milletime çağrıyı tekrar yapıyorum; kimse yastığının altında şı dövizi biriktirmesin” ifadelerini kullanıyor.

24 Haziran seçimleri öncesi dolar 7,08 iken Erdoğan, “24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin ondan sonra bu faizle, şunla, bununla nasıl uğraşılır görün” diyerek yetki istiyor.

Erdoğan yetkiyi milletten aldıktan sonra dolar 7,91’e yükselirken, Erdoğan, “Yastığınızın altındaki dövizleri çıkarın” çağrısını yineliyor.