AKP’nin kurucu başkanıydı… Erdoğan’ı dava arkadaşları da terk ediyor!

Yayın tarihi: 9 Mart 2020 Pazartesi 5:31 pm - Güncelleme: 9 Mart 2020 Pazartesi 5:41 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Rize eski Milletvekili Hasan Karal’ın, Ali Babacan’ın yeni kurduğu DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulu’nda yer alması dikkat çekti.

Kuruluş dilekçesi bugün İçişleri Bakanlığı’na verilen Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) 90 kişilik kurucular kurulu listesinde Rize Eski Milletvekili Hasan Karal da yer alıyor.

23.24 ve 26. dönemde AKP’den Rize Milletvekili seçilen Karal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla biliniyor.

Karal, 12 Ekim 2001’de 28 yaşında AKP‘nin kurucu Rize il başkanı olarak atanmıştı. AKP’nin kuruluşundan bu yana Erdoğan’la birlikte hareket eden Karal’ın, Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulu‘nda yer alması sürpriz olarak yorumlandı.

 

İşte Ali Babacan’ın partisinin kurucular kurulu listesi

 

 

AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan,  yaklaşık 2 yıl önce  Haziran 2018’de Güneysu’daki baba ocağında dönemin Rize Milletvekili Hasan Karal ile bir araya gelmişti.

BİZDE DAVA BAKİDİR, ALLAH ONU BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN

AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan,  yaklaşık 2 yıl önce  Haziran 2018’de Güneysu’daki baba ocağında dönemin Rize Milletvekili Hasan Karal ile bir araya gelmişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karal ile bir süre de sohbet etmişti. Görüşme sonrası dönemin AKP Rize Milletvekili Hasan Karal gazetecilere açıklamalarda bulunarak şöyle konuşmuştu:

 

Ali Babacan’ın partisi kurulmadan kriz çıktı: ‘Kandırıldık’

 

“Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı baba ocağı Güneysu’daki evinde ziyaret ettik. Onun hala dimdik ayakta durduğunu görmek, bu kadar stres yorgunluk ve sorumluluğa rağmen yüzünde tebessüm görmek bizleri mutluluğun en güzelini yaşamamıza vesile oluyor. Bizler onun çizdiği yol, gösterdiği hedef ve belirlediği vizyon çerçevesinde ilerlemeye devam edeceğiz. Bizde dostluk, kardeşlik ve dava adamlığı çıkar üzerine kurulmaz. Bizde dava mezara kadar bakidir. Bize liderin varlığı bile yeterken, onunla aynı davanın neferi olmak, onun hemşehrisi olmak, onunla el ele omuz omuza ilerlemek şereftir, onurdur, gururdur. Allah onu başımızdan eksik etmesin.” dedi.

 

Karal Bizde dava mezara kadar bakidir demişti.

HASAN KARAL KİMDİR? İŞTE KARAL’IN AKP GEÇMİŞİ

1973 yılında Rize’de doğdu. Rize İmam Hatip Lisesini bitirdi. Rize Lisesi’ni de dışardan tamamladı. Kahire El-Ezher Üniversitesi Din Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Ayrıca Uluslararası Beyrut Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’de Yüksek Lisans yaptı.

Yurt dışında kaldığı yıllarda Yurtdışı Türk Öğrencileri Derneği’ni kurdu ve başkanlığını yaptı. 1993’te Rize İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği’ni (RİMDER) kuran ve uzun yıllar başkanlığını yürüten Karal, ayrıca Rize Milli Gençlik Vakfı ve Rize Ensar Vakfı Başkanlığı görevlerini yürüttü.

RİMDER bünyesinde kurulan Rize’nin ilk radyolarından Radyo Selam, Kanal 2000 Radyo – TV ve aylık çıkarılan İnsanlığa Selam Dergisi’nin yönetim kurulu başkanlıklarını yaptı. Çay sektöründe iki yıl fabrika müdürü olarak görev yapan Karal, 1996 yılında Diyanet teşkilatında memuriyete başladı ve aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yabancı dil öğreticiliği görevinde bulundu.

AKP’NİN KURUCU İL BAŞKANI

12 Ekim 2001’de 28 yaşında iken AKP‘nin kurucu Rize il başkanı olarak atandı. 2001 – 2007 yılları arasında aralıksız olarak bu görevini sürdürdü. 2007 Milletvekilliği Genel Seçiminde Rize’den 3.sıra Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2009 Mayıs kongresinde yeniden İl Başkanlığına seçildi. 2011 Milletvekilliği Genel Seçimleri için 15 Ocak 2011 tarihinde Rize İl Başkanlığı görevinden istifa etti. 2.Sıradan Milletvekili adayı oldu ve seçildi. T.B.M.M’de 24. Dönem Dışişleri Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi olarak görev yaptı.