Erdoğan’dan meslek lisesi öğrencilerine: İlla üniversiteyi bitirmeniz şart değil

Yayın tarihi: 6 Eylül 2021 Pazartesi 11:47 am - Güncelleme: 6 Eylül 2021 Pazartesi 12:39 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan meslek lisesi öğrencilerine seslenerek, “Özel sektörümüzün en fazla sıkıntı çektiği hususların başında ara eleman konusu geliyor. İlla üniversite okumanıza gerek yok, siz buradan çıktıktan sonra ara eleman olarak hemen istihdam edilebilecek şekilde çıkacaksınız.” dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda konuştu.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMİ DEVAM ETTİRMEKTE KARARLIYIZ”

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Milli Eğitim Bakanlığında kurduğumuz dijital altyapı ile okullarımızdaki süreçleri, hastalığın seyrini yakından izliyoruz, izleyeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız. Tüm velilerimizin ve çocuklarımızın özellikle müsterih olmasını diliyorum. Sırası gelmiş tüm vatandaşlarımızı aşılarını olmaya davet ediyorum. Devlet olarak asla zorlayıcı hususlara başvurmak istemiyoruz ancak aşı imkanını da değerlendirmemiz şarttır. Aşıyla ilgili yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmemeli. Tedbirlere riayet konusunda herkesin gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.

“İLLA ÜNİVERSİTE OKUMANIZA GEREK YOK”

2002 yılından beri eğitimi daima en öncelikli meselemiz olarak gördük. 2002 yılında Milli Eğitim bütçesi sadece 7,5 milyar TL iken 2021 yılında 147 milyar TL’ye yükselmiştir. Okul kitaplarını ücretsiz dağıtıyoruz. Ülkemizin genelindeki derslik sayısı neydi: 343 bin. Bunu nereye çıkardık? 601 bine çıkardık. 2002 yılından bugüne kadar toplam 700 bin öğretmenizin atamasını gerçekleştirdik. Cuma günü yaptığımız 20 bin öğretmen atamasıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. Eskiden boş geçen dersler varken, bu dertler geride kalmıştır.

Okuma becerileri alanında puanını en çok artıran 2. ülkeyiz. Nereden nereye getirdiniz bizleri, maşallah. Bu mesleki eğitimde sizler bizlere, çok çok daha büyük başarılar getireceksiniz. Yıllarca ötelenen, haksızlığa maruz kalan imam hatip okullarını ve meslek liselerini diğer okullarla eşit hale getirdik. Meslek liselerimiz artık patent dahi alabilecek düzeyde yeniliklere imza atıyor.

Gençler, istihdamda ara eleman diye bir kavram vardır. İşte bu elemanın yetiştiği yerler neresi? Burası, sizin lisenizden yetişiyor. Özel sektörümüzün en fazla sıkıntı çektiği hususların başında ara eleman konusu geliyor. İlla üniversite okumanıza gerek yok, siz buradan çıktıktan sonra ara eleman olarak hemen istihdam edilebilecek şekilde çıkacaksınız. Tabi sonra üniversite geliyor, onunla da yükselteceksiniz.